[P] Fructe și legume de sezon: 9 alimente care te vor surprinde în această toamnă
Produsele de toamnă oferă o serie de beneficii pentru sănătate. Fructele și legumele din acest sezon sunt bogate în vitamine, minerale, antioxidanți și fibre. Consumul lor vă poate stimula sistemul imunitar, poate îmbunătăți digestia și sănătatea generală.
Fructe și legume de toamnă
Produsele de toamnă oferă o serie de beneficii pentru sănătate. Fructele și legumele din acest sezon sunt bogate în vitamine, minerale, antioxidanți și fibre. Consumul lor vă poate stimula sistemul imunitar, poate îmbunătăți digestia și poate susține starea generală de bine.
Avantajul acestor legume și fructe este că pot fi achiziționate din orice magazin. Ba chiar mai mult, în această perioadă, deseori acestea sunt introduse în campanii de reduceri. Astfel, aveți posibilitatea de a le achiziționa la prețuri reduse în cadrul unor oferte Penny sau a altor supermarketuri. Nu îți mai rămâne decât să mergi la magazinul preferat și să cauți fructele și legumele enumerate mai jos.
Dovleac
Toamna este sinonimă cu dovlecii. Aceste legume versatile nu sunt excelente doar pentru a fi sculptate în felinare, ci și pentru a face plăcinte, supe și mâncăruri prăjite.
Mere
Merele sunt un element de bază al toamnei, disponibile într-o gamă largă de arome și perfecte pentru consum direct. Acestea pot fi folosite și la prăjituri, plăcinte sau pur și simplu pentru gustări. Merele pot fi și deshidratate și apoi consumate ca și chipsuri. Indiferent modul de consum, ține cont că merele sunt bogate în fibre, antioxidanți și diverse vitamine.
Cartofii dulci
Bogați în vitaminele A și C, cartofii dulci sunt o alegere nutritivă pentru toamnă. Pot fi copți, făcuți piure sau folosiți în alte combinații culinare. Aroma lor dulce va îmbunătăți preparatul culinar. Pere Perele sunt din abundență în timpul toamnei, oferind un deliciu dulce și suculent. Acestea sunt bogate în fibre și reprezintă un adaos delicios la salate sau deserturi.
Varza de Bruxelles
Varza de Bruxelles este o legumă cruciferă care prosperă în vremea mai rece a toamnei. Acestea sunt pline de vitamine, minerale și fibre.
Merișoare
Merișoarele sunt un fruct clasic de toamnă, cunoscut pentru culoarea vibrantă și gustul lor acrișor. Acestea sunt bogate în antioxidanți și pot fi folosite în sosuri, salate sau produse de patiserie.
Morcovi
Morcovii sunt o legumă rădăcină versatilă și abundentă toamna. Sunt încărcați cu beta-caroten și pot fi savurați cruzi, gătiți sau sub formă de suc.
Sfecla roșie
Sfecla roșie nu este doar frumoasă la culoare, ci și nutritivă. Este bogată în acid folic, mangan și vitamina C. Sfecla roșie poate fi consumată ca atare, în salate sau în alte preparate alimentare sau poate fi fiartă și murată.
Strugurii
Strugurii sunt în cea mai bună formă în timpul sezonului de toamnă. Ei nu sunt doar delicioși, ci și o sursă excelentă de vitamine și antioxidanți. Din struguri poate fi realizat și un suc extrem de nutritiv.
Nu uita să consumi zilnic fructe și legume. Acestea ajută la digestie și îți aduc un aport important de vitamine și minerale.
Alimentele prezentate mai sus pot fi folosite și în cadrul unor regimuri alimentare și diete.