Sari direct la conținut

Un nou dosar de corupție la Administraţia Spitalelor Bucureşti. DNA face percheziții și la două spitale – surse / Reacția instituției subordonate Primăriei Capitalei

HotNews.ro
DNA, Foto: INQUAM Photos / Octav Ganea
DNA, Foto: INQUAM Photos / Octav Ganea

Procurorii DNA fac percheziții marți la Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti (ASSMB) și la spitalele Colțea și Sfântul Luca din subordinea acestei instituții, într-un nou dosar de corupție, au declarat pentru Hotnews.ro surse judiciare.

DNA a anunțat oficial că este vorba despre un dosar care vizează suspiciuni privind infracţiuni de corupție comise de funcționari publici, în cursul anului 2023, în contextul derulării unei proceduri de achiziție publică, care prevedea implementarea în cadrul unor spitale din București a unor servicii IT.

„În cursul zilei de 12 decembrie 2023, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, se efectuează percheziții domiciliare la sediile a 3 instituții publice din București”, a precizat DNA. Surse judiciare au declarat pentru HotNews.ro că sunt vizate Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti (ASSMB) și spitalele Colțea și Sfântul Luca.

Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti se află în subordinea Primăriei Capitalei și gestionează 19 spitale din București.

Reacția Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti

Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti a transmis că DNA a solicitat instituției contracte de achiziție publică încheiate în cursul anului 2022, de către directorul general al instituției de la acea dată Cristian Plută.

„A.S.S.M.B. susține întru totul activitatea procurorilor anticorupție și a pus la dispoziția acestora toate înscrisurile și informațiile solicitate, reiterând astfel, o dată în plus, sprijinul asumat de către instituția noastră pentru documentarea și verificarea legalității activităților întreprinse de către toți angajații”, a mai transmis instituția.

Săptămâna trecută, Cristian Plută, fostul director al Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti (ASSMB), a fost trimis în judecată de DNA pentru luare de mită.

În schimb, fostul manager al Spitalului Colentina George Cristescu – vizat în același dosar – a încheiat cu procurorii un acord de recunoaștere a vinovăției, astfel încât să primească închisoare cu suspendare. Conform DNA, Plută ar fi primit mită 20.000 de euro de la George Cristescu, pentru a-l numi la conducerea unității medicale. De asemenea, fostul director al Administraţiei Spitalelor ar fi primit 5% din valoarea unor contracte pentru a favoriza anumite firme să câştige mai multe licitaţii.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro