Sari direct la conținut

Pentru prima dată în Italia, la Napoli a fost descoperită o variantă rară a virusului COVID-19

HotNews.ro
Spitalul Cotugno din Napoli, Foto: Napolipress / PA Images / Profimedia
Spitalul Cotugno din Napoli, Foto: Napolipress / PA Images / Profimedia

Variantele virusului înspăimântă Italia. La Napoli a apărut o variantă foarte rară, iar alte șapte au fost identificate în Statele Unite. O nouă circulară de la Ministerul Sănătății își propune să crească supravegherea de teamă că ar putea compromite eficacitatea testelor rapide antigen, chiar dacă directorul pentru prevenție de la Ministerul Sănătății, Giovanni Rezza, subliniază că deocamdată funcționează, potrivit Rai News.

Varianta izolată la Napoli de către Institutul Pascale și de Universitatea Federico II nu a mai fost identificată până acum în Italia, doar 32 de cazuri în Marea Britanie, câteva în Nigeria, Danemarca și Statele Unite.

„La Napoli, Institutul Pascale și Universitatea Federico II au identificat o altă variantă a virusului COVID-19, niciodată identificată până acum în Italia”, anunță Regiunea Campania.

„Puterea de infectare a acestei variante este în prezent necunoscută, precum și alte caracteristici ale sale, așa cum se întâmplă pentru multe variante rare ale virusului. Se numește B.1.525 și până în prezent au fost identificate doar 32 de cazuri în Marea Britanie și câteva cazuri în Nigeria, Danemarca și Statele Unite. Niciodată în Italia, până acum”, scrie în comunicat.

„Un profesionist care s-a întors dintr-o călătorie în Africa, după test, a rezultat pozitiv la COVID-19. Datorită colaborării dintre laboratoarele Universității Federico II și Institutului Pascale, Giuseppe Portella de la Universitatea Federico II identifică cazul deosebit de suspect și într-un timp foarte scurt echipa lui Nicola Normanno de la Institutul Pascale a descoperit o variantă COVID-19, care nu a mai fost niciodată descrisă până acum în Italia”, scrie în comunicat.

„Secvența eșantionului ajunsă la noi de la Policlinica Federiciano ne-a făcut imediat să devenim suspicioși, deoarece nu prezenta similitudini cu alte probe proveniente din regiunea noastră”, explică cercetătorul de la Institutul Oncologic din Napoli, citează Rador.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro