Sari direct la conținut

VIDEO Imagini dramatice în Indonezia, după ce un vulcan a erupt pentru a doua oară în acest an / Cel puțin un mort și zeci de răniți – UPDATE

HotNews.ro
Vulcanul Semeru din insula Java a erupt din nou, Foto: Captura
Vulcanul Semeru din insula Java a erupt din nou, Foto: Captura

Vulcanul Semeru din sud-estul insulei indoneziene Java a erupt sâmbătă, pentru a doua oară în acest an, iar mai multe localităţi din apropierea acestuia au fost acoperite cu cenușă.

În imagini publicate pe rețelele sociale pot fi văzuți numeroşi localnici care fug în timp ce în spatele lor avansează un nor uriaș de cenuşă şi fum.

UPDATE – Agenția AFP reletează că mii de localnici din regiunea Lumajang au fugit în panică după erupția vulcanului Semeru.

Într-un sat din apropiere a fost descoperit trupul neînsuflețit al unei persoane, iar alte 41 de persoane, între care două femei însărcinate, au suferit arsuri grave după ce au fost atinse de lava incandescentă, a informat Indah Masdar, viceguvernator al regiunii Lumajang.

Martorii au spus, potrivit BBC, că o „ploaie deasă” de cenuşă vulcanică de pe Muntele Semeru a acoperit soarele, afectând două districte, scrie News.ro. Nu au fost înregistrate victime până în prezent, iar operaţiunea de evacuare a localnicilor este în derulare, au spus autorităţile.

Autorităţile care monitorizează activitatea vulcanică au emis o avertizare pentru companiile aeriene cu privire la norul de cenuşă care ar putea ajunge la 15.000 de metri altitudine.

Thoriqul Haq, oficial local, a declarat pentru Reuters că un drum şi un pod din apropierea oraşului Malang au fost distruse.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro