Sari direct la conținut

VIDEO China și-a lansat la apă al treilea său portavion, botezat Fujian

HotNews.ro
VIDEO China și-a lansat la apă al treilea său portavion, botezat Fujian

China și-a lansat vineri al treilea portavion, Fujian, proiectat și construit în China, a anunțat presa de stat, evenimentul fiind un mesaj către puterile rivale, inclusiv către Statele Unite, în timp ce Beijingul continuă să își modernizeze armata, transmite Reuters.

Șampanie, panglici colorate, tunuri cu apă și efecte cu fum au fost folosite pentru a sărbători lansarea și botezul oficial al navei de război în cadrul unei ceremonii la șantierul naval Jiangnan din Shanghai.

Zeci de membri ai Marinei chineze s-au aliniat în fața navei și au cântat imnul național în cadrul ceremoniei, la care au participat, de asemenea, oficiali de rang înalt, inclusiv Xu Qiliang, vicepreședintele Comisiei militare centrale.

Portavionul dispune de o punte de zbor pe toată lungimea cu un sistem de lansare prin catapultare, potrivit presei de stat.

Fujian se va alătura Shandong, pus în funcțiune la sfârșitul anului 2019, și Liaoning, pe care China l-a cumpărat la mâna a doua din Ucraina în 1998 și l-a recondiționat.

Doar Statele Unite, dotată cu 11 portavioane, au mai multe astfel de nave. Clasată imediat sub China, Marea Britanie are două în funcțiune.

Lansarea Fujianului demonstrează capacitatea tot mai mare a armatei chineze, într-o perioadă de tensiuni tot mai mari cu Statele Unite în legătură cu Taiwanul și cu pretențiile Beijingului în Marea Chinei de Sud.

Noul portavion a fost numit după provincia de coastă Fujian, care se află chiar peste strâmtoarea Taiwanului, și este sediul Comandamentului Teatrului de Est al Armatei Populare de Eliberare.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro