Sari direct la conținut

Fostul cancelar austriac Sebastian Kurz, pasibil de trei ani de închisoare după ce a mințit comisia Ibiza

HotNews.ro
Sebastian Kurz, Foto: Francisco Seco / AFP / Profimedia
Sebastian Kurz, Foto: Francisco Seco / AFP / Profimedia

Fostul cancelar austriac Sebastian Kurz a fost acuzat de mărturie mincinoasă în fața parlamentului, a anunțat vineri Parchetul austriac pentru infracțiuni economice și corupție (WKStA), transmite Reuters.

Kurz și fostul său șef de cabinet, Bernhard Bonelli, „sunt acuzați că au mințit în fața așa-numitei comisii de anchetă Ibiza din parlamentul austriac … cu privire la presupuse fapte de corupție ale guvernului său”, a precizat parchetul într-un comunicat.

Procesul său va începe la 18 octombrie și, dacă va fi găsit vinovat, Kurz ar putea primi drept pedeapsă până la trei ani de închisoare, a precizat un tribunal din Viena într-un comunicat.

Politicianul conservator a părăsit funcția în 2021, după ce procurorii au declanșat o anchetă în care erau vizați Kurz și alte nouă persoane pentru abuz de încredere, corupție și luare de mită.

În 2019, vicecancelarul lui Kurz, fostul lider de extremă-dreapta Heinz-Christian Strache, a demisionat din cauza unei înregistrări video în care acesta apare în Ibiza cu o femeie care se dădea drept nepoata unui oligarh rus, care aparent se oferea să faciliteze contracte de stat și să explice cum se pot ocoli legile de finanțare a partidelor.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro