Sari direct la conținut

Final tragic în cazul Indi Gregory: Fetița a murit după ce justiția britanică a decis să fie deconectată de la aparate, în ciuda încercărilor părinților de a o muta la un spital din Vatican

HotNews.ro
Dean Gregory, tatăl micuței Indi, care a murit după ce a fost deconectată de la aparate, Foto: PA Images / Alamy / Alamy / Profimedia
Dean Gregory, tatăl micuței Indi, care a murit după ce a fost deconectată de la aparate, Foto: PA Images / Alamy / Alamy / Profimedia

Indi Gregory, fetița britanică în vârstă de opt luni aflată în stare critică ce a fost deconectată de la aparate în weekend, a murit în cursul nopții, a anunțat luni un avocat al familiei sale, potrivit Reuters.

Părinții lui Gregory au pierdut luna trecută bătălia în justiție prin care încercau să o mențină conectată la aparatele de menținere a vieții și pentru a o transfera la un spital pentru copii de la Vatican din Roma.

Bebelușul a murit la ora 01:45 GMT, a scris Simone Pillon, un fost deputat italian și militant catolic conservator care reprezintă familia Gregory, pe platforma de socializare X.

Indi suferea de o boală mitocondrială rară, incurabilă și degenerativă, ceea ce însemna că celulele ei nu produceau suficientă energie. Medicii ei au spus că suferea de dureri mari și că nu mai avea rost să continue tratamentul.

Instanțele engleze le-au dat dreptate, ultima hotărâre fiind pronunțată vineri. Sâmbătă, copilul a fost mutat de la un spital din Nottingham, în centrul Angliei, la un centru de îngrijire paliativă, unde a fost deconectată de la aparate.

Săptămâna trecută, guvernul italian i-a acordat bebelușului cetățenia italiană, într-un demers menit să împiedice deconectarea de la aparate și să permită mutarea sa în Italia.

Papa Francisc s-a referit sâmbătă la acest caz, afirmând într-o declarație că se roagă pentru fetiță, pentru familia ei și pentru toți copiii care suferă din cauza războiului și a bolilor.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro