Sari direct la conținut

VIDEO Primele imagini cu ceea ce ar fi echipajul salvat de pe crucișătorul scufundat Moskva. Șeful marinei ruse s-a întâlnit cu aproximativ 100 de soldați

HotNews.ro
membri ai echipajului Moskva, care ar fi supraviețuit exploziei de pe nava amiral, Foto: Captura video
membri ai echipajului Moskva, care ar fi supraviețuit exploziei de pe nava amiral, Foto: Captura video

Șeful marinei ruse, amiralul Nikolai Yevmenov, s-a întâlnit sâmbătă la Sevastopol cu membrii echipajului de pe crucișătorul scufundat Moskva, a anunțat sâmbătă ministerul rus al apărării, relatează Reuters.

Rusia a declarat joi că Moskva s-a scufundat după ce a explodat muniția. Ucraina a declarat că a lovit nava amiral a flotei ruse de la Marea Neagră cu rachete Neptun.

Ministerul rus al Apărării a lansat un videoclip de 26 de secunde care îi arată pe Yevmenov și alți doi ofițeri stând în fața a aproximativ 100 de membri ai Forței Navale.

Ministerul nu a spus când a avut loc întâlnirea.

Rusia a declarat că toți cei 500 de echipaj au fost salvați după explozia de miercuri seara. Oficialii ucraineni au spus că unii dintre cei aflați la bord au murit, dar nu au furnizat nicio dovadă pentru a-și susține afirmațiile.

Anton Gerașcenko, consilier al Ministerului Afacerilor Interne al Ucrainei, a scris pe canalul său de Telegram că inclusiv Anton Kuprin, comandantul crucișătorului Moskva, ar fi murit în explozie, dar acesta pare să apară în imaginile publicate de Ministerul rus al Apărării și care i-ar arăta pe supraviețuitori.

Guvernatorul Sevastopolului, Mihail Razvozhayev, a spus că „echipajul a fost evacuat, au fost salvați. Acesta este principalul lucru. Îi așteptăm pe eroii noștri la Sevastopol”.

Ilya Ponomaryov, un fost deputat rus care locuiește acum la Kiev, susține că doar 58 de membri ai echipajului din 510 au supraviețuit, dar nu este clar care este sursa acestei cifre.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro