Sari direct la conținut

LIVE Război în Ucraina, ziua 516: Cum își justifică Ucraina contraofensiva mai lentă / Lovituri cu drone la Moscova / Atac asupra portului ucrainean Reni la Dunăre, la câțiva kilometri de Galați / Ucraina lovește un depozit de muniții din Crimeea

HotNews.ro
Fum după un presupus atac cu drone în apropiere de Ministerul Apărării din Moscova, Foto: east2west news / WillWest News / Profimedia
Fum după un presupus atac cu drone în apropiere de Ministerul Apărării din Moscova, Foto: east2west news / WillWest News / Profimedia

Federația Rusă încearcă să crească producția de orice arme, în special drone și rachete, potrivit șefului Direcției Principale de Informații a Ministerului Apărării al Ucrainei, citat de Ukrinform. „În general, războiul este de fapt un război al tehnologiilor. Și vedem că rușii încearcă să mărească producția de orice arme, în special drone și rachete”, a spus el.

SINTEZA ZILEI

  • De ce contraofensiva ucraineană este mai lentă decât ne așteptam? Ministrul ucrainean al Apărării, Oleskii Reznikov, a recunoscut că contraofensiva Kievului este în întârziere, dar a insistat că „nu este îngrijorat”, deoarece aceasta decurge conform planului, adăugând că este o „concepție greșită că fiecare contraofensivă trebuie să fie rapidă”
  • Ambasada Rusiei la Chişinău are de două ori mai multe antene decât reprezentanţa diplomatică rusă de la Bruxelles. Ce relevă o amplă investigaţie media
  • Rusia amenință cu „represalii severe” după atacurile ucrainene asupra Moscovei şi Crimeei
  • Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a declarat în această seară că va începe negocierile de aderare la Uniunea Europeană în acest an, adăugând că face tot posibilul pentru a „pregăti pe deplin” blocul.
  • Rusia se află la începutul unui „moment de tranziție” după revolta lui Prigojin. Ministrul ucrainean al Apărării, Oleksii Reznikov, a declarat că, în opinia sa, la Moscova se află la începutul unui „moment de tranziție” a puterii, după rebeliunea eșuată de luna trecută a grupării Wagner, potrivit CNN.
  • De ce contraofensiva ucraineană este mai lentă decât ne așteptam? Ministrul ucrainean al Apărării, Oleskii Reznikov, a recunoscut că contraofensiva Kievului este în întârziere, dar a insistat că „nu este îngrijorat”, deoarece aceasta decurge conform planului, adăugând că este o „concepție greșită că fiecare contraofensivă trebuie să fie rapidă”
  • Rusia afirmă că produce într-o lună mai multă muniţie decât în tot anul 2022
  • Volodimir Zelenski consideră „inacceptabilă în orice formă” prelungirea restricţiilor pentru exportul cerealelor ucrainene în UE.

Principalele informații despre războiul din Ucraina, ziua 516, LIVETEXT:

01:30Volodimir Zelenski, în adresarea sa video nocturnă: „Rusia trebuie să piardă în fiecare zi. Pregătim răspunsuri puternice la atacurile teroriştilor ruşi”

Preşedintele Volodimir Zelenski le-a spus luni seară compatrioţilor că prima sarcină a forţelor ucrainene este de a distruge cât mai mult posibil resursele ocupanţilor ruşi, echipamentele, proviziile, depozitele şi cartierele generale ale acestora, spunând, într-o aparentă aluzie la atacurile de pe teritoriul Rusiei, că este „corect” ca Rusia să piardă în fiecare zi.

01:01Oficial ucrainean: Rusia se află la începutul unui „moment de tranziție” după revolta lui Prigojin

Ministrul ucrainean al Apărării, Oleksii Reznikov, a declarat că, în opinia sa, la Moscova se află la începutul unui „moment de tranziție” a puterii, după rebeliunea eșuată de luna trecută a grupării Wagner, potrivit CNN.

00:23 Zelenski: „Ucraina va începe negocierile cu UE în acest an”

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a declarat în această seară că va începe negocierile de aderare la Uniunea Europeană în acest an, adăugând că face tot posibilul pentru a „pregăti pe deplin” blocul.

De ce contraofensiva ucraineană este mai lentă

00:10 Ambasada Rusiei la Chişinău are de două ori mai multe antene decât reprezentanţa diplomatică rusă de la Bruxelles. Ce relevă o amplă investigaţie media

23:44Agenția franceză de știri Agence France-Presse a anunțat că unul dintre jurnaliștii săi a fost rănit într-un atac cu dronă.

Dylan Collins, un cetățean american care a realizat numeroase reportaje despre războiul din Ucraina, a suferit multiple răni provocate de șrapnel în urma unui atac în apropiere de orașul ocupat Bahmut, a precizat agenția. El este tratat la spital.

23:37Vladimir Putin a promulgat legea care interzice schimbarea de sex în Rusia

Preşedintele rus Vladimir Putin a promulgat luni legea care interzice schimbarea de sex atât ca act medical cât şi în documentele de identitate oficiale, măsură care potrivit parlamentului rus este menită să prevină degenerarea copiilor şi adulţilor ruşi, dar care alarmează comunitatea LGBT.

22:48De ce contraofensiva ucraineană este mai lentă decât ne așteptam?

Ministrul ucrainean al Apărării, Oleskii Reznikov, a recunoscut că contraofensiva Kievului este în întârziere, dar a insistat că „nu este îngrijorat”, deoarece aceasta decurge conform planului, adăugând că este o „concepție greșită că fiecare contraofensivă trebuie să fie rapidă”, potrivit CNN.

22:28Cel puțin un copil a fost ucis și șase persoane au fost rănite luni într-un bombardament rusesc asupra orașului Kostiantinivka, în estul Ucrainei, a anunțat guvernatorul regional Pavlo Kirilenko pe Telegram.

Potrivit acestuia, forțele ruse au tras rachete Smertch asupra „unui iaz local, unde oamenii se odihneau”. Printre răniți se numără trei copii, potrivit aceleiași surse.

Rusia amenință cu „represalii severe” după atacurile ucrainene asupra Moscovei şi Crimeei

21:57VIDEO Putin și Lukașenko și-au petrecut ziua într-o mănăstire din secolul al XIV-lea

Președintele rus Vladimir Putin a fost luni în vizită la o mănăstire din secolul al XIV-lea împreună cu liderul belarus Alexander Lukașenko, potrivit Sky News. Ei au vizitat Mănăstirea Valaam, care se află pe o insulă destul de mică în mijlocul lacului Ladoga – cel mai mare lac din Europa.

21:28Rusia amenință cu „represalii severe” după atacurile ucrainene asupra Moscovei şi Crimeei

„Dorinţa Occidentului de a asista la o înrăutăţire a situaţiei (în conflictul din Ucraina) se află în spatele acţiunilor neruşinate ale neonaziştilor ucraineni”, acuză diplomaţia rusă, care promite să-i „găsească şi să-i pedepsească” pe toţi cei responsabili.

20:50 Rusia afirmă că produce într-o lună mai multă muniţie decât în tot anul 2022

„De la începutul anului, numeroase tipuri de arme şi echipamente militare speciale sunt produse în proporţii mult superioare celor de anul trecut. (…) În ce priveşte muniţia, atingem deja un nivel la care livrările pentru o lună depăşesc totalul comenzilor de anul trecut”, a afirmat vicepremierul rus responsabil cu apărarea, Denis Manturov, citat de agenţiile de presă ruse.

20:22Moscova a acuzat Ucraina de uciderea jurnalistului de stat rus Rostislav Juravlev în Zaporojie.

Ieri, o comisie rusă care investighează moartea lui Juravlev a declarat că „formațiuni armate ucrainene au vizat și au tras în mod deliberat asupra unui grup de jurnaliști ruși” care lucrau în apropiere de Piatikhatki.

Antony Blinken a discutat cu Luminiţa Odobescu

19:55 Volodimir Zelenski consideră „inacceptabilă în orice formă” prelungirea restricţiilor pentru exportul cerealelor ucrainene în UE. Preşedintele ucrainean a transmis luni Uniunii Europene că nu este de acord sub nicio formă cu prelungirea restricţiilor asupra exporturilor de cereale din ţara sa către statele UE din vecinătatea Ucrainei.

19:05Antony Blinken a discutat cu Luminiţa Odobescu. Secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, a discutat luni cu ministrul român de externe, Luminiţa Odobescu, după cum a anunţat purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, Matthew Miller. Convorbirea vine după ce Rusia a atacat porturi ucrainene de la Dunăre, aflate în imediata vecinătate a României.

18:58Prim-miniștrii Greciei și Bulgariei, Kyriakos Mitsotakis și Nikolai Denkov, au discutat despre problema tranzitului ucrainean de cereale în timpul unei întâlniri de luni la Atena, având în vedere retragerea Rusiei din „acordul cu cereale” și bombardarea porturilor ucrainene.

Premierul bulgar a declarat, într-o conversație cu reporterii, că se discută despre posibilitatea transportului de cereale ucrainene cu trenul prin Bulgaria către porturile grecești, dar nu a oferit detalii. Potrivit Mediapool, propunerea a fost ca trenurile bulgare să încarce cereale la granița Ucrainei cu România și apoi să le transporte prin teritoriul României și Bulgariei până în Grecia.

18:31 Ambasadorul Statelor Unite la Kiev, Bridget Brink, a remarcat că Rusia a escaladat din nou războiul împotriva Ucrainei și a securității alimentare globale prin atacurile asupra porturilor țării vecine.

„În timp ce atacurile rusești asupra porturilor și depozitelor de cereale dau o nouă lovitură Ucrainei și celor mai vulnerabile țări ale lumii, vom continua să sprijinim Ucraina în exportul de alimente către cei care au nevoie de ele”, a spus Brink.

Elevii din Rusia vor învăța cum să opereze drone de luptă

18:22Consiliul de Apărare de Stat al Lituaniei a aprobat luni un nou ajutor în valoare de 200 de milioane de dolari pentru Ucraina, acesta urmând să fie eșalonat pe o perioadă de 3 ani.

17:45 Premierul Nikolai Denkov încearcă să-i calmeze pe bulgari după declaraţiile belicoase ale unui oficial rus: „Nu trebuie să cedăm provocărilor. Fiind parte din NATO, Bulgaria nu riscă să fie atacată de Rusia”

17:21Elevii din Rusia vor învăța cum să opereze drone de luptă începând cu noul an școlar care va începe în luna septembrie, a anunțat senatorul rus Artem Șeikin.

17:06 Ministrul lituanian de externe Gabrielius Landsbergis a făcut apel la NATO să sporească eforturile de susținere a Ucrainei, în contextul în care, spune el, președintele rus se simte „încurajat să intensifice” atacurile asupra țării vecine.

Landsbergis a scris pe Twitter: „De la summitul NATO de la Vilnius, Putin se simte încurajat să escaladeze situația, retrăgându-se din acordul privind cerealele, atacând Odesa și acum un port de pe Dunăre. Trebuie să ne asigurăm că determinarea noastră de a ajuta Ucraina să obțină victoria și aderarea la NATO este mai bine înțeleasă. Este timpul să ne intensificăm eforturile”.

16:45 Nikolai Patrușev, președintele Consiliului de Securitate al Rusiei, a declarat că Statele Unite plănuiesc atacuri cibernetice „sub pavilion ucrainean” asupra infrastructurii informaționale critice a Rusiei.

„Comandamentul cibernetic al Pentagonului, Agenția de Securitate Națională și Centrul de excelență al apărării cibernetice NATO din Tallinn planifică și dirijează atacuri informaționale sub steagul ucrainean asupra infrastructurii informaționale critice a țării noastre”, a acuzat el luni din Africa de Sud, unde se află într-o vizită oficială înaintea summitului BRICS de luna viitoare.

16:22Autoritățile ucrainene au publicat luni noi imagini cu distrugerile suferite de orașul Bahmut din estul țării, unde s-a dat cea mai sângeroasă bătălie a războiului:

Cât de mult s-a apropiat războiul de România

15:54 Germanii se împart în două tabere în privinţa relaţiilor pe care le doresc cu Rusia, arată un sondaj de opinie realizat de centru de cercetare YouGov pentru agenţia de presă dpa.

15:30Mai multe nave sub pavilion românesc aflate în portul Reni au cerut astăzi permisiunea să reintre în apele teritoriale românești, ca măsuri de siguranță după atacul cu drone de noaptea trecută. De asemenea, autoritățile din Galați au eliberat mai multe dane de acostare pentru ca, în caz de nevoie, să poată primi vase ce aveau ca destinație portul ucrainean.

15:27Preşedintele rus Vladimir Putin a promulgat luni o lege privind creşterea vârstei maxime de mobilizare la 55 de ani pentru o serie de categorii de rezervişti, măsură care urmează să fie pusă în aplicare în mod eşalonat din 2024 până în 2028

15:10 Șeful agenției aerospațiale a Rusiei, Roscosmos, a sugerat luni ca partenerii Moscovei din organizația BRICS – Brazilia, India, China și Africa de Sud – să construiască un modul pentru stația spațială pe care rușii spun că o vor construi.

15:07Reacția Ministerului Apărării din România după atacurile Rusiei asupra porturilor ucrainene de la Dunăre: „Nu rezultă, la acest moment, posibilitatea unor amenințări militare directe”

15:01Cotaţiile la grâu şi la porumb au crescut luni la Bursa de cereale de la Chicago, după ce Rusia a lansat atacuri asupra porturilor ucrainene de la Dunăre Reni (aflat la doar câțiva kilometri de Galați) și Izmail, fiind vizate inclusiv depozite de cereale, scrie Reuters. La acest moment, Dunărea este cea mai importantă rută de export pentru cerealele ucrainene, iar analiștii spun că „războiul din Ucraina ar putea intra într-o nouă fază”.

Prima reacție a României după ce Rusia a atacat porturile de la Dunăre, la granița cu țara noastră

13:15Catedrala ortodoxă din Odesa a fost lovită de o rachetă de apărare aeriană ucraineană, și nu de armata rusă, a susținut luni purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, fără a furniza vreo dovadă, conform The Guardian.

„Forțele noastre armate nu lovesc niciodată în infrastructura socială, darămite temple, biserici și alte obiective similare, așa că nu acceptăm astfel de acuzații, aceasta este o minciună absolută”.

Reamintim că un atac lansat de forțele ruse în noaptea de sâmbătă spre duminică împotriva portului ucrainean Odesa s-a soldat cu doi morţi şi a provocat distrugerea unei catedrale ortodoxe aflate pe lista UNESCO. Lăcașul de cult – cel mai mare din Odesa – a fost fondat de un mitropolit român la sfârșitul secolului al XVIII-lea.

12:44Armata ucraineană ar fi pierdut până acum cel puțin 10 tancuri Leopard 2 din numărul total pe care le-a primit de la partenerii occidentali, potrivit bilanțului detaliat publicat de site-ul independent Oryx care monitorizează pierderile suferite de ambele părți ale războiului din Ucraina.

12:42Președintele Klaus Iohannis a reacționat după ce forțele ruse au bombardat din nou regiunea Odesa, iar rachete și drone ar fi lovit porturile Reni și Ismail situate pe Dunăre, în apropierea graniței cu România. „Această escaladare recentă prezintă riscuri serioase pentru securitatea din Marea Neagră”, spune Iohannis.

12:12Ministrul ucrainean al Apărării, Oleksi Reznikov, a declarat pentru CNN că luni sau marți va transmite Statelor Unite un raport privind utilizarea controversatelor muniții cu dispersie furnizate Ucrainei de către SUA.

El a spus că așteaptă un raport privind eficiența și consecințele folosirii unui astfel de tip de muniție, iar „probabil luni sau marți” îl va transmite Pentagonului.

„Vom raporta care suntconsecințele folosirii muniției cu dispersie și cred că în această săptămână vom avea primul raport în acest sens, pe care îl vom trimite Pentagonului. Sper că aceste muniții vor fi mai eficiente decât muniția normală”, a spus oficialul ucrainean.

Reznikov nu a oferit detalii, dar a spus că se așteaptă ca aceste muniții să fie „cele mai eficiente, mai ales împotriva sistemelor de artilerie și împotriva transportoarelor blindate”.

Rusia a ajuns să trimită în Ucraina la fel de mulți soldați ca URSS în Afganistan în 10 ani de război

11:48 În termeni procentuali Rusia a ajuns să trimită la fel de mulți militari în Ucraina ca Uniunea Sovietică în războiul său de un deceniu din Afganistan, explică istoricul Mark Galeotti.

11:40 Ucraina a recucerit o mică parte de teritoriu în regiunea Bahmut, potrivit ultimelor informații cu situația de pe front transmise luni de ministrul adjunct al apărării, Hanna Maliar, scrie The Guardian.

Ea spune că forțele ruse continuă să-și concentreze principalele eforturi pe zonele Kupiansk, Liman, Bahmut, Avdiivka și Mariinka, unde se duc în continuare lupte grele, iar rușii atacă simultan pe mai multe axe.

„Pe axa Bahmut, în ultima săptămână s-a desfășurat o ofensivă de succes pe flancul sudic, iar acum trupele noastre continuă să avanseze acolo treptat”, a spus oficialul ucrainean, precizând că într-o săptămână soldații ucraineni au reușit să elibereze patru km pătrați în zona de sud a Bahmut, iar de la începutul ofensivei pe această direcție zona eliberata este de 35 km pătrați.

Pe flancul nordic al lui Bahmut luptele continuă, iar situația rămâne neschimbată, a mai precizat Hanna Maliar.

10:58VIDEO Rușii au lovit în plin un tanc Leopard 2A6 cu o dronă Lancet

10:18Rușii au atacat și portul ucrainean Izmail: 6 persoane au fost rănite

09:55Ucrainienii au reușit să lovească un depozit de muniții al rușilor în Crimeea

Un depozit de muniţii a fost lovit luni dimineaţă într-un atac cu drone ucrainene la Djankoi, în nordul Crimeei, forţele de apărare antiaeriană ruse interceptând 11 drone deasupra zonei, a declarat Serghei Aksionov, guvernatorul instalat de Rusia în peninsula anexată ilegal de la Ucraina în 2014, potrivit Reuters şi AFP, relateazî Agerpres.

În urma atacului, potrivit acestuia, a fost avariat şi un imobil rezidenţial.

„Unsprezece drone inamice au fost doborâte de forţele de apărare antiaeriană şi neutralizate deasupra Crimeei”, a indicat Serghei Aksionov pe Telegram, adăugând că un „depozit de muniţii” a fost lovit în districtul Djankoi şi că fragmente de rachetă au avariat o clădire de locuit.

Nu este clar pe moment dacă depozitul a fost lovit direct de o dronă sau în urma căderii fragmentelor de la vreo dronă interceptată.

„A fost luată decizia de a evacua populaţia pe o rază de 5 kilometri” de locul incidentului, a adăugat oficialul prorus, indicând că nu s-au înregistrat victime „potrivit datelor preliminare”.

09:35VIDEO Explozii la granița cu România:Atac cu drone asupra portului ucrainean Reni la Dunăre, la câțiva kilometri de Galați

Explozii în Moscova: Ucraina ar fi atacat cu drone capitala Rusiei

09:04Imagini cu una din dronele implicate în atac în timpul zborului. Mai mulți utilizatori din comunitatea OSINT susțin că acestea ar fi un model ucrainean „Beaver”, o dronă de mici dimensiuni cu rază foarte mare de acțiune.

08:54 Imagini din Moscova cu o clădire în flăcări după presupusul atac cu drone:

08:44Atacurile cu drone în Moscova: Agenţiile de ştiri de stat din Rusia au raportat, citând serviciile de urgenţă, au declarat că fragmente de drone au fost găsite în apropierea unei clădiri de pe bulevardul Komsomolski, care nu este departe de clădirile Ministerului Apărării.

Traficul a fost blocat pe bulevardul Komsomolski, la fel ca şi pe bulevardul Likhachev din sudul Moscovei, unde o clădire de birouri a fost avariată, au relatat agenţiile de presă ruseşti.

08:33 Exploziile de luni dimineața din Moscova, care ar fi provenit de la drone ucrainene interceptate, conform autorităților rusești, s-ar fi produs la doar câțiva kilometri distanță de clădirile Ministerului Rus al Apărării:

08:00Imagini cu lansări de rachete HIMARS executate de ucraineni chiar din mijlocul unei șosele:

07:12Pe 23 iulie au avut loc 35 de ciocniri între Forțele de Apărare ale Ucrainei și ocupanții ruși, a transmis luni Statul Major al Armatei ucrainene. În cursul zilei trecute, ocupanții ruși au lansat atacuri folosind 17 rachete de croazieră și 2 rachete balistice. Apărarea aeriană a distrus 9 rachete de croazieră. Din păcate, există victime în rândul populației civile, clădiri rezidențiale, biserici și alte infrastructuri civile. Probabilitatea lansării de rachete și lovituri aeriene pe întreg teritoriul Ucrainei rămâne ridicată.

06:44Antrenamentul piloților ucraineni care vor stăpâni avioanele de luptă americane F-16 va începe în august și va dura cel puțin șase luni, a declarat ministrul ucrainean al Apărării, Oleksii Reznikov.

06:30Federația Rusă încearcă să crească producția de orice arme, în special drone și rachete, potrivit șefului Direcției Principale de Informații a Ministerului Apărării al Ucrainei, citat de Ukrinform. „În general, războiul este de fapt un război al tehnologiilor. Și în ceea ce privește îmbunătățirea acestora, vedem că rușii încearcă să mărească producția de orice arme, în special drone și rachete”, a spus el.

06:20În regiunea Harkov, polițiștii de frontieră ucraineni au distrus o dronă kamikaze inamică plină cu explozibili. „O dronă kamikaze plină cu explozibili nu a mai ajuns la pozițiile de frontieră din regiunea Harkiv. Soldații Serviciului de Stat de Grăniceri al Ucrainei, după ce au deschis focul cu arme de calibru mic, au doborât-o”, a postat Serviciul de Stat de Grăniceri al Ucrainei pe Telegram.

06:00Primarul Moscovei, Serghei Sobianin, a făcut cunoscut luni dimineaţă că „lovituri cu drone” au lovit în cursul nopţii două clădiri „nerezidenţiale” din capitala Rusiei, fără a provoca victime, transmit AFP și Agerpres.

Scurtă recapitulare a evenimentelor recente:

  • Bombardamentele au deteriorat o catedrală istorică și alte obiective culturale, potrivit oficialilor. Kievul a promis că va riposta, dar apărarea antiaeriană a armatei sale se luptă să evite atacurile repetate asupra Odesei.
  • Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a declarat că contraofensiva Ucrainei „a eșuat”, în timp ce discuta cu liderul belarus Alexandru Lukașenko, aliatul său apropiat. „Nu există o contraofensivă”, ar fi spus Lukașenko, potrivit agențiilor de presă ruse. La care Putin a răspuns: „Există, dar a eșuat”. Ucraina și-a început contraofensiva mult așteptată luna trecută, dar până acum a înregistrat doar avansuri modeste.
  • Un mercenar care a participat în urmă cu o lună la rebeliunea de o zi a lui Evgheni Prigojin împotriva conducerii militare ruse spune că el și camarazii săi „habar nu aveau” de planul liderului grupului paramilitar care a ordonat ocuparea orașului Rostov-pe-Don și marșul spre Moscova, scrie BBC.
  • Ministrul de externe al Ucrainei, Dmytro Kuleba, a declarat că Kievul și Varșovia vor „rămâne întotdeauna unite” după ce Vladimir Putin și Alexandru Lukașenko au acuzat Polonia că are ambiții teritoriale. „Încercarile lui Putin de a crea o pană între Kiev și Varșovia sunt la fel de zadarnice ca invazia eșuată a Ucrainei”, a scris Kuleba pe Twitter duminică. „Spre deosebire de Rusia, Polonia și Ucraina au învățat din istorie și vor rămâne întotdeauna unite împotriva imperialismului rus și a lipsei de respect pentru dreptul internațional.”
  • O reuniune a unui nou Consiliu NATO-Ucraina, care va aborda securitatea Mării Negre a fost programată pentru miercuri, a declarat duminică președintele Volodimir Zelenski.

22:45 Infractori, luptători voluntari şi traficanţi de arme din Ucraina au furat anul trecut o parte din armele şi echipamentele furnizate de Occident şi destinate trupelor ucrainene, dar până la urmă acestea au fost recuperate, potrivit unui raport al inspectorului general al Departamentului Apărării obţinut de CNN, scrie News.ro.

20:42Șeful diplomației ucrainene, Dmitro Kuleba, a dat asigurări, duminică, că Kievul și Varșovia vor fi „întotdeauna unite”, după remarcile lui Vladimir Putin și Aleksandr Lukașenko în care au acuzat Polonia că dorește, potrivit acestora, să recupereze teritorii din vestul Ucrainei, relatează AFP.

19:26Ministerul ucrainean al Apărării a publicat imagini cu distrugerile provocate de ruși, care au bombardat Palatul Culturii din Ceasov Iar, regiunea Donețk, care era folosit drept centru pentru ajutor umanitar și acordarea de îngrijiri medicale.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro