Sari direct la conținut

Comandant ucrainean de pe frontul din Bahmut: Rușii urăsc tunurile noastre / Auzim când spun că sunt un iad pentru ei și se tot întreabă câtă muniție ne-a mai rămas

HotNews.ro
Soldat ucrainean într-un tun autopropulsat AHS Krab polonez, Foto: LIBKOS / AP / Profimedia
Soldat ucrainean într-un tun autopropulsat AHS Krab polonez, Foto: LIBKOS / AP / Profimedia

Folosirea armamentului greu furnizat de Occident în bătălia crâncenă care se desfășoară la periferia orașului Bahmut provoacă un număr semnificativ de victime pe liniile inamice, au declarat comandanți ucraineni pentru Reuters.

Încurajați de capturarea, săptămâna trecută, a satului cheie Klishchiivka, soldații ucraineni au lăudat obuzierele de 155 de milimetri ca fiind niște echipamente vitale dintre cele furnizate de Statele Unite și aliații lor din NATO.

Comandantul unității, Oleksandr, a spus că forțele armate ucrainene „se bazează foarte mult” pe artileria grea, inclusiv pe tunul Krab fabricat în Polonia și pe obuzierul autopropulsat M109 fabricat în SUA.

„Chiar și un singur tun poate schimba complet situația. Un atac poate fi oprit cu un astfel de tun”, a explicat el.

„Auzim că sunt un iad pentru ei și se tot întreabă câtă muniție ne-a mai rămas”

„Principalul lucru este să se lovească acolo unde este nevoie. Ei (rușii) urăsc echipamentele noastre. Asta este ceea ce am înțeles din interceptările noastre. Auzim că sunt un iad pentru ei și se tot întreabă câtă muniție ne-a mai rămas”, a continuat comandantul.

Oleksandr, în vârstă de 30 de ani, a descris Klishchiivka – un sat situat pe înălțimi la sud de orașul distrus Bahmut – ca fiind „unul dintre locurile de care se agățau (rușii)”.

„Vom vedea ce va urma. Vom dezvolta acest succes”, a spus el.

Comandanții ucraineni au descris capturarea Klischiivka și a localității învecinate Andriivka ca fiind trepte pe calea pentru recucerirea Bahmutului, oraș care a căzut în mâinile rușilor după luni de zile în care s-au dat unele dintre cele mai crâncene lupte din război.

Aceste două reușite sunt printre cele mai semnificative de până acum în cadul contraofensivei ucrainene începute în iunie, care avansează încet din cauză că se luptă să străpungă liniile de apărare rusești puternic fortificate.

Vineri, forțele ucrainene au avansat la sud de Bahmut, notează Institutul pentru Studiul Războiului (ISW) în ultima sa evaluare. Imaginile geolocalizate publicate vineri indică faptul că forțele ucrainene au avansat la sud-est de Klishchiivka (7 km la sud-vest de Bahmut).

Alegeri 2024: Vezi aici prezența și rezultatele LIVE pe hartă și grafice interactive.
Sondaje, Comparații, Informații de la celelalte alegeri. Toate datele esențiale pe alegeri.hotnews.ro.
ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro