Sari direct la conținut

Câți angajați va avea agenția care va gestiona construcția spitalelor din bani europeni. ANDIS, sediu comun cu Ministerul Sănătății

HotNews.ro
Ministerul Sanatatii, Foto: Ministerul Sanatatii
Ministerul Sanatatii, Foto: Ministerul Sanatatii

​Agenţia Naţională pentru Dezvoltarea Infrastructurii în Sănătate (ANDIS), structura ce urmează a fi înființată pentru a gestiona construcția spitalelor din bani europeni, va avea maximum 80 de angajați și va funcționa în aceeași clădire cu Ministerul Sănătății, prevede un proiect de Hotărâre de Guvern publicat în transparență decizională.

ANDIS ar putea fi condusă de Cristian Vlădescu, propus ministrul Sănătății în 2009

Înființarea Agenției Naționale pentru Dezvoltarea Infrastructurii în Sănătate (ANDIS) a fost aprobată pe 2 iunie de Guvern prin Ordonanță de Urgență.

Agenția Națională pentru Dezvoltarea Infrastructurii în Sănătate (ANDIS) va avea ca obiective principale preluarea, continuarea și finalizarea celor 3 proiecte de construcție a spitalelor regionale Iași, Cluj și Craiova și preluarea a cel puțin 3 proiecte de construcție de unități spitalicești din lista de 25 de investiții în infrastructura publică nouă prevăzută în Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Agenția Națională pentru Dezvoltarea Infrastructurii în Sănătate (ANDIS) va fi condusă, în primele 6 luni, de un președinte interimar numit de ministrul Sănătății, Alexandru Rafila.

HotNews.ro scria, la începutul lunii iunie, că favoritul pentru a prelua funcția de președinte interimar, pentru 6 luni, al Agenției Naționale pentru Dezvoltarea Infrastructurii în Sănătate (ANDIS), este Cristian Vlădescu, de profesie medic și directorul Școlii Naționale de Sănătate Publică și Management Sanitar, arată sursele HotNews.ro. Cristian Vlădescu este autorul celebrului raport elaborat în mandatul lui Traian Băsescu ce propunea legalizarea prostituției și a drogurilor ușoare, a condus în trecut Casa de Asigurări de Sănătate și a fost propus ministru al Sănătății în anul 2009, într-un Guvern care nu a trecut însă de votul Parlamentului.

Agenția va avea maximum 80 de angajați

La o lună de la aprobarea înființării ANDIS, Ministerul Sănătății a publicat, în transparență decizională, un proiect de Hotărâre de Guvern ce reglementează structura viitoarei agenții:

  • Agenţia Naţională pentru Dezvoltarea Infrastructurii în Sănătate, denumită în continuare ANDIS, este organ de specialitate al administraţiei publice centrale în domeniul sănătăţii, aflat în subordinea Ministerului Sănătăţii, și are sediul în municipiul Bucureşti, str. Cristian Popişteanu nr. 1 – 3, sectorul 1.
  • ANDIS poate utiliza şi alte spaţii, în condiţiile legii, și poate înfiinţa, prin ordin al ministrului sănătăţii, structuri teritoriale fără personalitate juridică, pentru gestionarea proiectelor de investiţii privind realizarea spitalelor regionale de urgenţă sau a altor obiective/proiecte de investiţii de importanţă considerabilă în infrastructura de sănătate.

  • Numărul maxim de posturi este de 80 și cuprinde funcții publice și funcții contractuale, inclusiv funcțiile de președinte și vicepreședinte.
  • În cadrul structurii organizatorice, prin ordin al ministrului sănătății, se pot organiza servicii, birouri și/sau compartimente, la propunerea președintelui ANDIS, cu avizul Consiliului de supraveghere și cu încadrarea în numărul maxim de posturi şi bugetul aprobat
  • În termen de 15 zile de la data intrării în vigoare a prezentei hotărâri se aprobă, prin ordin al ministrului sănătăţii, regulamentul de organizare şi funcţionare, structura organizatorică detaliată și statul de funcții pentru aparatul propriu al ANDIS.

Citește și:

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro