Sari direct la conținut

​Fotbalistul care va fi stânca României la EURO 2024: „Fizicul şi perseverenţa îl fac un jucător de excepţie”

HotNews.ro
Radu Drăgușin, Foto: Vlad Suheschi / imago sportfotodienst / Profimedia
Radu Drăgușin, Foto: Vlad Suheschi / imago sportfotodienst / Profimedia

Radu Drăgușin a prins puține minute în tricoul lui Tottenham, dar este unul dintre cei mai importanți fotbaliști din naționala României. Fundașul central a atras atenția presei internaționale, iar agenția Reuters l-a descris drept „un jucător de excepție”.

>> Concluziile selecționerului Edi Iordănescu după remiza dezamăgitoare cu Bulgaria – Ce spun „tricolorii” despre huiduielile publicului

Reuters despre Radu Drăguşin: „Înalt, puternic, rapid şi cu o bună capacitate de pase lungi”

„Fundaşul central al naţionalei României, Radu Drăguşin, a avut şanse limitate la Tottenham Hotspur în a doua jumătate a sezonului 2023-2024, dar este esenţial pentru naţionala ţării sale la Euro 2024, unde abilitatea sa aeriană, fizicul şi perseverenţa îl fac un jucător de excepţie.

Jucătorul de 22 de ani s-a transferat la Tottenham de la echipa italiană Genoa în ianuarie, dar a fost ţinut pe tuşă de forma unui alt nou venit, Mickey van de Ven, lucru despre care selecţionerul României, Edward Iordănescu, recunoaşte că a fost o preocupare.

Asta înseamnă un timp de joc limitat până la turneul final, dar Drăguşin, care îl menţionează pe Virgil van Dijk ca model de urmat, a fost titular în toate meciurile de calificare la Euro 2024, în timp ce România a rămas neînvinsă în cele 10 partide disputate.

El se va număra printre cei mai importanţi jucători în primul lor meci din Germania, împotriva Ucrainei, la Munchen, la 17 iunie, ocupând rolul de fundaş central dreapta în ceea ce va fi probabil o linie de patru.

„Obiectivul este să trecem de grupă. Odată ce vom ieşi din grupă, ne vom stabili un alt obiectiv”, a declarat Drăguşin.

Înalt, puternic, rapid şi cu o bună capacitate de pase lungi, el învaţă încă partea tactică a jocului, dar a avut o mulţime de pretendenţi înainte de a fi achiziţionat de Tottenham, inclusiv o ofertă fermă de la Bayern Munchen, pe care jucătorul a respins-o.

Potenţialul său a fost detectat de antrenorul de atunci al lui Juventus, Andrea Pirlo, care l-a luat din rândurile de tineret ale clubului pentru a se antrena cu prima echipă în 2020.

„Este un jucător foarte puternic din punct de vedere fizic, care trebuie să crească foarte mult la nivel tehnic, dar antrenându-se cu mari campioni va avea timp să facă acest lucru”, a declarat Pirlo la acea vreme.

Drăguşin a debutat la Juve la 18 ani, într-o victorie în Liga Campionilor în faţa lui Dinamo Kiev, dar împrumuturile la Sampdoria şi Salernitana au fost urmate de un alt împrumut la Genoa, care s-a transformat într-un transfer definitiv.

A petrecut 18 luni acolo, primul sezon ajutând-o pe Genoa să promoveze din Serie B, înainte de a se transfera în Anglia.

„Are un apetit real şi determinarea de a fi cel mai bun”, a declarat antrenorul echipei Tottenham, Ange Postecoglou. „Mi-a plăcut traiectoria lui. A jucat la cluburi unde a trebuit să lupte pentru tot. Caracteristicile pe care le are sunt în jurul principiilor sale defensive, care sunt foarte puternice”.

  • România a remizat cu Bulgaria și va mai avea un singur examen înainte de a pleca spre Germania, tricolorii urmând să primească vizita selecționatei din Liechtenstein pe data de 7 iunie, într-un meci care va avea loc tot pe stadionul Steaua.

>> Selecționerul Bulgariei, răspuns categoric când a fost întrebat dacă România va trece de grupe la EURO 2024

Programul României la EURO 2024

  • Luni, 17 iunie: ROMÂNIA – Ucraina (München, 16:00)
  • Sâmbătă, 22 iunie: Belgia – ROMÂNIA (Köln, 22:00)
  • Miercuri, 26 iunie: Slovacia – ROMÂNIA (Frankfurt, 19:00).

*Partidele vor fi LiveBLOG pe HotNews.ro.

Grupele turneului final al Euro 2024

Grupa A: Germania, Ungaria, Scoția, Elveția

Grupa B: Spania, Albania, Croația, Italia

Grupa C: Anglia, Danemarca, Slovenia, Serbia

Grupa D: Franța, Austria, Olanda, Polonia

Grupa E: Belgia, România, Slovacia, Ucraina

Grupa F: Portugalia, Turcia, Cehia, Georgia.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro