Sari direct la conținut

Corvinul Hunedoara a anunțat pe ce stadion va juca în competițiile europene

HotNews.ro
Jucatorii echipei Corvinul Hunedoara, Foto: Anca Tepei / imago sportfotodienst / Profimedia
Jucatorii echipei Corvinul Hunedoara, Foto: Anca Tepei / imago sportfotodienst / Profimedia

​Corvinul Hunedoara a câștigat Cupa României, iar directorul sportiv al clubului a anunțat, miercuri, că echipa va juca la Sibiu în preliminariile Europa League.

>> Vestea momentului în fotbalul românesc – Cum poate promova Corvinul în SuperLiga României

Corvinul Hunedoara va juca la Sibiu în preliminariile Europa League

Corvinul primise o invitație din partea celor de la Sepsi de a juca pe stadionul din Sfântu Gheorghe (deja omologat pentru competițiile europene), dar directorul sportiv Anton Heleșteanu a precizat că echipa va evolua pe Stadionul „Municipal” din Sibiu, pe care a cucerit Cupa României (după finala cu Oțelul Galați) și care se află la 130 de kilometri distanță de Hunedoara.

„Cred că cel mai important lucru care trebuie menționat acum pleacă de la inițiativa comunității locale, pe care am văzut-o propagată în spațiul public, și care se referă la dorința de a evolua în cupele europene pe o arenă cât mai apropiată de localitatea noastră, de preferință la Sibiu.

Nu în ultimul rând, și dorința jucătorilor și staff-ului a fost în concordanță cu cea a hunedorenilor, ținând cont că pe această arenă s-a obținut cea mai importantă performanță din istoria de peste 100 de ani a fotbalului din Hunedoara.

Pe cale de consecință, am acționat în două direcții, concomitent. Am făcut toate diligențele necesare pe lângă Federația Română de Fotbal, Departamentul Internațional, pentru a putea certifica UEFA, în timp util, arena din Sibiu.

Pe de altă parte, ne-am adresat domnului primar, Dan Bobouțanu, cu rugămintea de a intermedia obținerea acceptului din partea Consiliului Local, Sibiu, ținând cont de faptul că stadionul ‘Municipal’ se află în subordinea acestei entități.

Astăzi, în momentul când stăm de vorbă, ambele direcții au convers, în sensul în care putem anunța toată suflarea corvinistă că toate jocurile din competițiile continentale se vor disputa pe arena ‘Municipal’ din Sibiu!” – Anton Heleșteanu, directorul sportiv al clubului Corvinul.

Posibilii adversari ai Corvinului în preliminariile Europa League

Sheriff Tiraspol (Moldova)

NK Maribor (Slovenia)

Tobol Kustanai (Kazahstan)

Wisla Cracovia (Polonia)

Pafos FC (Cipru)

Paksi FC (Ungaria).

De știut:

  • Tragerea la sorți va avea loc în data de 18 iunie, la Nyon (Elveția).
  • Meciurile din primul tur preliminar vor avea loc pe 11 iulie (turul) și 18 iulie (returul).
  • Dacă va pierde în această fază din preliminariile Europa League, Corvinul va continua în turul 2 preliminar din Conference League.
ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro