Sari direct la conținut

Sugestii eco pentru amenajarea casei

HotNews.ro

Tocmai ti-ai cumparat o casa noua, vrei sa o amenejezi pe cea actuala sau pur si simplu vrei sa schimbi ceva? Pe de-o parte te gandesti la materialele pe care le vei folosi, la pretul acestora, de unde anume le vei achizitiona. Pe cealalta parte, te gandesti cum poti modifica obiectele vechi, in asa fel incat sa ai o casa mai luminoasa si un buget mai putin afectat. In cele ce urmeaza vei gasi cateva avantaje ale materialelor ecologice si cateva trucuri mici, care pot face schimbari mari.

Gandeste-te cat de mult tin in timp materialele pe care le vei folosi. Cele cu un ciclu de viata indelungat vor trebui sa fie inlocuinte dupa foarte multa vreme.

Poti alege obiecte facute din plante, precum bumbacul, papura, bambusul. De exemplu, daca optezi sa iti decorezi casa cu papura, dar nu vrei sa ai tot timpul in casa puf, poti lasa planta cateva zile la soare, ca sa se usuce foarte bine. Dupa aceea, da-i cu lac incolor si va capata un aspect deosebit.

In timpul unei iesiri in parc sau la padure poti strange multe lucruri care sa-ti infrumuseteze casa. Obiectele naturale, care initial pot parea banale, devin un decor minunat, cu cateva transformari. De exemplu o simpla piatra, daca este vopsita cu aceasi culoare a peretilor sau a mobilei ajunge sa fie un obiect decorational perfect. In ceea ce priveste vopseaua, alege una ecologica si deja ai facut inca un lucru pentru a diminua poluarea.

Pe aceasi idee putem merge si atunci cand dorim sa schimbam ceva in casa, fara sa aruncam mobila sau lucrurile existente. De exemplu un geam, caruia nu ii mai gasim nici o intrebuintare, poate deveni o pictura pe sticla minunata, cu putina vopsea speciala si ceva mai multa imaginatie.

Ti-ai dori sa scapi de toate lucrurile carora nu le gasesti nici un rost, dar in acelasi timp bugetul nu iti permite sa le arunci. Atunci redecoreaza obiectele invechite, masuta de cafea, spre exemplu. Daca marginile acesteia s-au deteriorat, apeleaza la autocolant: ii dai masutei o noua infatisare si te poti bucura si tu de un nou decor.

Se poarta modelele care trimit tot la natural: autocolant care imita lemnul, pietrele, feriga sau nisipul. Pe acelasi sistem, un scaun vechi poate capata un aer mai vesel daca ii inlocuim husa tocita si decolorata cu una viu colorata.

In ceea ce priveste lucrurile nou achizitionate, este important sa ne gandim la magazinul din care le cumparam. Daca tot incercam sa poluam cat mai putin, trebuie sa ne gandim care este cel apropiat loc de unde cumparam obiectele deoarece un drum lung, necesar transportarii lor, consuma multa energie si polueaza aerul cu noxe. Asa ca daca adopti ideea produselor ecologice, nu uita de aceste detalii.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro