TeamNet, firma care a facut parte din grupul Asesoft fondat de Sebastian Ghita, si-a extins in acest an obiectul de activitate cu fabricarea de aeronave si nave spatiale
Actionarii TeamNet International, companie care pana in luna septembrie a anului 2011 a facut parte din grupul Asesoft fondat de Sebastian Ghita, au hotarat la data de 10 aprilie 2013 extinderea obiectului de activitate al societatii cu urmatoarea activitate secundara: fabricarea de aeronave si nave spatiale, potrivit unui anunt publicat joi in Monitorul Oficial. De altfel, compania a anuntat in vara acestui an ca a proiectat, construit si testat cateva avioane fara pilot in scopul colectarii de date pentru un proiect academic.
TeamNet a anuntat in luna iunie din acest an ca este prima companie privată care a semnat protocolul de operare a avioanelor fără pilot (UAV) în spaţiul aerian al României. Aparatul de zbor UAV Hirrus, staţia de control de la sol, mecanismul de orientare a antenelor şi rampa de lansare au fost proiectate şi construite în întregime de echipa de specialişti români din cadrul companiei. Hirrus este un proiect la care se lucreaza de doi ani. Compania nu a furnizat informatii despre costul unui exemplar sau despre comenzi.
Trebuie precizat ca avionul a fost pus la dispozitia studentilor, masteranzilor si doctoranzilor, in cadrul unui concurs de proiecte de cercetare, demarat la finalul anului trecut.
Aparatele au o autonomie de aproximativ trei ore, pot atinge viteze de peste 110 km/h si pot fi utilizate in activitati agricole, dar si pentru cautarea persoanelor izolate la inundatii. Aeronava are o anvergura a aripilor de 2,3 metri, iar masa la decolare este de 7 kg.
Sistemul UAV comercializat de TeamNet include trei avione fără pilot Hirrus, o staţie de control-comandă şi antene de emisie recepţie, iar în costul de achiziţie este inclus training-ul de utilizare. Sistemul poate fi de asemenea închiriat sau utilizat pe bază de abonament. Aparatul are o autonomie de aproximativ trei ore, în funcţie de încărcătură, poate atinge viteze de peste 110 km/h la altitudini de peste 2.500 metri.
TeamNet International nu mai face parte din grupul Asesoft (fondat de Sebastian Ghita) din septembrie 2011, conform unor declaratii facute in luna aprilie 2013 pentru HotNews.ro de catre reprezentantii acestei companii.
Structura actionariatului TeamNet International este detaliata mai jos:
Persoane juridice:
- Fintech Investment LTD – 49,91% din actiuni (companie de nationalitate britanica, cu sediul in 7 Welbeck Stret W1G 9YE, Londra, Marea Britanie, inregistrata la Registrul Societatilor din regatul Unit sub nr. 7537689, reprezentata de Padiu Bogdan)
- TNI Stock invest – 2,16% din acţiuni
Persoane fizice:
- Stan George-Mihail – 8,75%
- Padiu Bogdan – 15,81%
- Hoinarescu Florin – 2%
- Nanau Lucian – 2%
- Doana Ana-Maria – 0,16%
- Popa Dumitru-Marius – 0,16%
- Tranca Constantin-Marius – 0,25%
- Vasile Diana – 0,25%
- Avramescu Roxana – 0,16%
- Albu Delia-Roxana – 0,16%
- Tataru Silviu-Daniel – 0,25%
- Juganaru Laura-Mihaela – 0,16%
- Cucosel Bogdan-Nicolae – 0,16%
- Trascu Ion-Ovidiu – 8,75%
- Nedelcu Radu-Bogdan – 8,75%
- Stalea Cezar-Florin – 0,16%
TeamNet furnizeaza servicii de implementare de solutii informatice (software, hardware, comunicatii), consultanta IT, dezvoltare si implementare de solutii software, mentenanta si suport post-implementare. Printre clienti se numara companii private, ministere, agentii de stat si alte autoritati publice.