Sari direct la conținut

Telekom România a câștigat controversata licitație de peste 165 milioane de lei pentru platforma națională de internet wireless în școli

HotNews.ro
Wi-Fi inteligent , Foto: Smile Media
Wi-Fi inteligent , Foto: Smile Media

Un consorțiu condus de Telekom România Mobile Communications (fostul Cosmote) a fost desemnat câștigătorul controversatei licitații de peste 165 de milioane de lei pentru platforma națională de internet wireless în școli, potrivit unui anunț publicat miercuri în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SICAP). Firmele trebuie să informatizeze în următorii 2 ani minim 2.000 de școli și să doteze cu echipamente wireless 4.500 de unități gimnaziale.

Agenţia de Administrare a Reţelei Naţionale de Informatică pentru Educaţie şi Cercetare (ARNIEC) a publicat miercuri în SICAP numele firmelor care au câștigat controversata licitație de peste 165 de milioane de lei pentru crearea unei platforme naționale de internet wireless în școli, respectiv:

  • Telekom Romania Mobile Communications (fostul Cosmote, având ca subcontractanți pe Nova Tech Integrated Solutions (38%), Intech Solutions (7,5%) și Croatian Telekom – terț susținător).

De notat că acționarul majoritar al Nova Tech Integrated Solutions este Andrei Cruceru, care anterior a fost manager pentru vânzări către sectorul public la Asesoft International, compania fondată de fostul deputat PSD Sebastian Ghiță, potrivit Profit.ro. Conform publicației, Nova Tech Integrated Solutions a fost înființată în iulie 2015 de către Răzvan-Iulian Băicoianu – 5% și Liviu Mircea Uruc – 95%, un apropiat al lui Sebastian Ghiță, potrivit informațiilor vehiculate în presă.

Amintim că în cadrul licitației ARNIEC a mai primit alte două oferte din partea:

  • 1. Orange România (având ca subcontractanți pe Datanet Systems, Cronus eBusiness și Felix Telecom)
  • 2. Huawei Technologies (ca unic ofertant)

HotNews.ro a scris în premieră cum atât Orange, cât și Huawei au contestat fără succes procedura de atribuire a acestui contract.

Pentru detalii citește:

Ce trebuie să facă, în următorii 2 ani, firmele care au câștigat licitația

Platforma națională integrată de tip campus va asigura, cu prioritate în școli de nivel gimnazial, serviciul de acces fără fir (wireless, în tehnologie Wi-Fi), la rețele de date deschise interconectate, inclusiv la Internet, se precizează în documentația de licitație.

Obiectivele specifice ale proiectului sunt:

crearea infrastructurii tehnice necesare utilizării resurselor și serviciilor de tip OER și WEB 2.0 în educație la minim 2.000 de școli.

dotarea în cadrul proiectului a unui număr de 4.500 de unități gimnaziale cu echipamente wireless.

creșterea ponderii profesorilor ce utilizează internetul prin wireless-campus la 15% la finalul perioadei de sustenabilitate a proiectului.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro