Sari direct la conținut

„The Sun”: Mutu a avut sifilis

Gazeta Sporturilor

Ca să obţină ce vor, oamenii tabloidului britanic şantajează cu dezvăluiri şocante. Dacă sint refuzaţi, publică ce au, intr-un caracteristic stil revanşard.

Marţi, Nick Parker, şeful departamentului extern al cotidianului londonez, l-a avertizat pe Adrian Mutu intr-o cameră de la hotelul Intercontinental: „Ştiu că ai sifilis. N-o să scriu nimic dacă imi dai un interviu in exclusivitate”.

Fotbalistul, care il inregistrase pe reportofon, a protestat: „E şantaj şi nu-l accept. Am avut sifilis acum şase ani”.

Miercuri, Nick Parker şi-a trimis articolul de la Bucureşti, iar ieri, două zile mai tirziu, a apărut in „The Sun”.

Intitulat „Mutu: Am luat o boală sexuală”, materialul a revelat că „in luna martie, acest playboy devenit un paria al fotbalului şi-a făcut la spitalul Lister din Londra un set de analize ale singelui, temindu-se că ar putea suferi de o boală venerică. A ieşit sifilis, care poate fi fatală dacă nu e tratată”.

Susţinind şi că „Mutu a refuzat să plătească acest test companiei de sănătate HCA, Hospital Corporation of America, in valoare de 253 de lire sterline (n.r. 379,5 euro)”, „The Sun” a prezentat şi o presupusă declaraţie a atacantului in virstă de 25 de ani.

Care seamănă cu cea din Gazeta Sporturilor pină la un punct: „Am avut sifilis, insă acum nu mai e nici o problemă pentru mine. Am luat-o la 18 ani de la o fată. Nu mă afectează, dar semnele bolii au rămas in singe. De aceea testul a ieşit pozitiv”.

Nici un comentariu la spital

Rugat să comenteze, să confirme sau să infirme articolul din „The Sun”, un purtător de cuvint al spitalului Lister a fost laconic: „Nu ştiu dacă acest jucător, Mutu, a fost sau nu aici pentru un test. Chiar dacă a fost, eu nu vă pot oferi nici o informaţie despre pacienţii noştri, potrivit legilor din Marea Britanie.

Sint surprins şi şocat de ceea ce aţi intrebat”.

Examenul poate fi pozitiv şi la mult timp de la infectare

Depistarea sifilisului se face prin două teste: RBW (Reacţie Bordet-Wasserman) şi TPHA (Treponema Pallidum HemAglutination). Dacă rezultatul acestor analize sanguine e pozitiv inseamnă că există o infecţie. Diagnosticul definitiv de sifilis se pune insă in baza testelor serologice VDRL (Veneral Disease Reserasch Laboratory).

După terminarea tratamentului este obligatorie o nouă testare. Poate exista totuşi o reactivitate reziduală chiar dacă boala a fost vindecată, iar examenul serologic poate fi pozitiv şi la mult timp de la infectare. De aceea, se recomandă un examen specific TPHA care să arate dacă este numai o amprentă sau o infecţie recentă.

y Mirela Neag

187 de zile au mai rămas din suspendarea lui Adrian Mutu care expiră pe data de 18 mai 2005

Un impresar va fi mereu lingă Mutu

Ajuns in Italia, Mutu s-ar fi intilnit la Milano cu avocatul şi cu noul său impresar, Alessandro Moggi. „Romanul şi agenţii lui vor să afle toate consecinţele separării de Chelsea inainte să demareze tratativele finale cu Juventus”, a precizat CNN.

In acelaşi timp, RAI a anunţat la „TeleGiornale” că Massimo Brambatti, procurator GEA şi apropiat al familiei Moggi, va sta in permanenţă lingă Mutu pentru a fi sigur că recuperarea se desfăşoară normal.

„Brambatti il va informa săptăminal pe Luciano Moggi, managerul general al lui Juventus, despre comportamentul şi seriozitatea romanului”. Potrivit RAI, Juve i-ar propune un contract pe 3 sezoane, cu un salariu anual de un milion de euro. Cu condiţia ca Mutu să iasă din criză şi să fie in formă. y Theodor Jumătate

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro