Sari direct la conținut

Topul celor mai "infecte" meserii…la propriu

HotNews.ro

Toti cei nemultumiti de meseria pe care-o au spun ca s-au saturat de … mizeria de la serviciu. Bineinteles ca nimeni nu se refera la cat de murdar este locul in care isi petrece cele peste 8 ore de munca, insa un biolog american a luat-o de buna si a incercat sa afle cate bacterii se ascund in locul in care lucram.

Cu alte cuvinte, a incercat sa afle care dintre meseriile “de birou” gazduieste cele mai multe bacterii. Iata o lista a profesiilor, ordonate in functie de cei mai multi germeni descoperiti pe suprafetele de lucru.

Asa s-a ajuns la concluzia ca profesorii lucreaza in cele mai murdare medii. Telefoanele, tastaturile si mausurile computerelor folosite de profesori au cei mai multi germeni.

In cazul dascalilor, pe o suprafata de 6,5 cm2, au fost descoprite aproape 18 mii de bacterii, in comparatie cu avocatii, care au doar 900 de bacterii pe aceeasi suprafata a biroului. Una dintre explicatii ar fi aceea ca profesorii nu au timp sa ia masa in oras si mananca la serviciu.

Potrivit echipei de bacteriologi, telefoanele sunt locul in care se ascund cele mai multe bacterii. Urmeaza apoi birourile, tastaturile computerelor si mausurile.

Suprafetele de lucru folosite de profesori, contabili si bancheri adapostesc aproape de 2 pana la 20 de ori mai multe bacterii in comparatie cu locurile de munca ale altor angajati.

Pe birourile contabililor s-au gasit cei mai multi germeni decat pe oricare alt birou. Multi prefera sa ia pranzul la birou, in timp ce isi mai arunca ochii pe rapoarte. Este adevarat ca este comod sa ia masa la serviciu, insa, in acelasi timp, se expun unui risc foarte mare de imbolnavire.

Bancherii au cele mai putin contaminate tastaturi, in timp ce producatorii de televiziune au mausurile cu cei mai putini germeni.

Printre alte cateva meserii cu risc de imbolnavire mare se numara si cea de DJ la radio, medic si angajat al unei firme de consultanta.

Cu toate ca cifrele sunt alarmante, echipa de cercetatori sustine ca numarul bacteriilor din birouri a mai scazut, fata de cifrele inregistrate in trecut.

Sursa: webmd.com

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro