Sari direct la conținut

Turcia: Fonduri de urgenţă de 50 de milioane de euro în urma falimentului companiei Thomas Cook

HotNews.ro
Turcia: Fonduri de urgenţă de 50 de milioane de euro în urma falimentului companiei Thomas Cook

Ministrul Turismului din Turcia, Mehmet Nuri Ersoy, a anunţat deblocarea unui pachet de ajutoare financiare în urma falimentului declarat de compania britanică de turism Thomas Cook. Ministrul Ersoy a precizat că este vorba de un pachet de credite în valoare de 50 de milioane de euro, adresat firmelor afectate de falimentul companiei britanice. În prezent, în Turcia există 21.000 de turişti străini sosiţi prin intermediul companiei Thomas Cook, iar numărul acestora ar putea creşte la 40.000 dacă şi partenerii din Germania ai tur-operatorului britanic decid să îşi înceteze activitatea în Turcia, potrivit Rador.

„Prioritatea noastră este ca turiştii străini să se poată întoarce acasă fără să aibă de suferit”, a afirmat ministrul Ersoy şi a precizat că Autoritatea Aviatică Civilă din Marea Britanie, ATOL, a început să trimită avioane pentru repatrierea turiştilor. „Am transmis hotelurilor implicate avertismentele necesare. Turiştii operatorului Cook care au intrat în Turcia până inclusiv pe 22 septembrie sunt sub incidenţa garanţiei Autorităţii Aviatice Britanice. Acestor turişti nu trebuie să li se ceară nicio sumă de bani. Informez că vom demara anchete în cazul celor care nu se conformează acestor reguli. Important este ca oaspeţii noştri să se întoarcă acasă cât mai rapid şi confortabil”.

Cea mai veche companie de turism din lume, Thomas Cook, și-a anunțat falimentul luni dimineață, după ce negocierile prin care se încerca salvarea firmei au eșuat. La momentul intrării în faliment, acolo lucrau 9.000 de oameni care gestionau vacanțele a circa 600.000 de turiști. Vezi în text istoria companiei Thomas Cook, de la debuturi până la faliment.

Autoritatea de aviație a anunțat luni, la ora 2 dimineața, că cea mai veche companie de vacanțe din lume a intrat în administrare specială și că toate zborurile și rezervările au fost anulate, potrivit The Guardian.

Peter Fankhauser, directorul executiv al Thomas Cook, a declarat că regretă profund falimentul și și-a prezentat scuze milioanelor de clienți și miilor de angajați.

Guvernul și ACA au declanșat cea mai mare operațiune de repatriere din Marea Britanie, denumită „Operațiunea Matterhorn”. Potrivit The Guardian, în operațiunile de repatriere, care vor avea loc până în 6 octombrie, și care ar putea costa circa 150 de milioane de lire, vot fi utilizate avioanele British Airways și easyJet.

Alegeri 2024: Vezi aici prezența și rezultatele LIVE pe hartă și grafice interactive.
Sondaje, Comparații, Informații de la celelalte alegeri. Toate datele esențiale pe alegeri.hotnews.ro.
ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro