Sari direct la conținut

Un nou succes romanesc peste hotare!

Smile Media
EdTech20 2013, Foto: SIVECO Romania
EdTech20 2013, Foto: SIVECO Romania

Edxus Group, compania de tehnologie in educatie, si IBIS Capital, specializata in consultanta si investitii media au dat recent publicitatii primul clasament al celor mai performanti furnizori de solutii educationale, intocmit la nivel european, EdTech20. Topul reuneste cele mai inovatoare si dinamice companii de e-learning la nivel european, avand la baza criterii precum inovatia, impactul asupra pietei, dimensiunea proiectelor derulate si performanta financiara inregistrate la nivelul anului trecut de fiecare furnizor european de eLearning.

Dominat de firme din Marea Britanie si din tarile nordice, topul include doar doua companii din afara spatiului nord-european: SIVECO din Romania si Dnevnick din Rusia

Irina Socol

Irina Socol

Din 2001 incoace, solutia noastra de eLearning s-a impus in marile competitii europene si globale. Aceasta evaluare internationala, obiectiva, probeaza valoarea solutiilor si proiectelor noastre de informatizare a domeniului educational. Faptul ca suntem singura firma din Europa Centrala si de Sud-Est nominalizata in acest top este absolut remarcabil. Practic, in afara de o firma din Rusia, toti nominalizatii vin din Marea Britanie, Germania, Danemarca, Irlanda, Islanda. Avem astfel cea mai corecta imagine asupra pietei europene de eLearning, in care echipa noastra concureaza de la egal la egal cu cele mai mari nume din domeniul informatizarii educatiei„, a declarat Irina Socol, Presedinte si Director General SIVECO Romania.

In clasamentul EdTech se mai afla firma irlandeza ALISON, 10 companii din Marea Britanie (Brightwave, Classroom Monitor, GCSEPod, Languagelab, Languagenut, Mangahigh, Mendeley, EPIC Learning, Twig World, Virtual College ), 2 firme din Suedia (Coursio, FindCourses), o firma islandeza (InfoMentor), o firma elvetiana (Itycom), 2 firme daneze (Labster, Serious Games Interactive), si o firma germana (Sofatutor).

Daca din punct de vedere geografic este mai mult decat evidenta dominatia firmelor din tarile nordice, care evolueaza pe piete mature, extrem de concurentiale, din punct de vedere al tendintelor esentiale in privinta tehnologiilor in educatie, competitia EdTech pune in prim plan noile generatii de SaaS (software as a service), platforme instructionale, continut multimedia si functionalitati de analiza care permit invatarea adaptiva si derularea de procese de testare.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro