Sari direct la conținut

„Un viitor digital mai bun pentru toți” – Ce s-au angajat la București miniștrii și oficiali din 52 de țări – DOCUMENT

HotNews.ro
Conferinta ITU la Bucuresti, Foto: Ministerul Cercetarii, Inovarii si Digitalizarii
Conferinta ITU la Bucuresti, Foto: Ministerul Cercetarii, Inovarii si Digitalizarii

​Miniștrii și înalții reprezentanți ai statelor membre ale Uniunii Internaționale ai Telecomunicațiilor, reprezentând 52 de țări din toate regiunile lumii, au semnat duminică la București o „declarație privind construirea unui viitor digital mai bun pentru toți”.

Declarația de la București este un apel la acțiune în 10 puncte pentru identificarea unei modalități de accelerare a transformării digitale, prin care semnatarii s-au angajat printre altele:

  • a) să asigure un internet deschis, fiabil și securizat pentru toți;
  • b) să permită și să încurajeze accesul universal la telecomunicații/TIC la prețuri accesibile, de înaltă calitate și sigure pentru toți (Conectivitate universală);
  • c) să încurajeze utilizarea echitabilă și incluzivă a telecomunicațiilor/TIC pentru a împuternici oamenii și societățile pentru o dezvoltare durabilă (Sustainable Digital Transformation);
  • d) să colaboreze îndeaproape cu organizațiile globale și regionale conexe pentru a cataliza eforturile către o economie și o societate digitală incluzivă, conectată, durabilă și sigură;
  • e) să crească eforturile de combatere a crizei climatice folosind tehnologiile informației și comunicațiilor (IT&C).

VEZI AICI DECLARAȚIA DE LA BUCUREȘTI

  • „Viitorul aparține tuturor, iar transformarea digitală a lumii nu trebuie să lase pe nimeni în urmă. Încă sunt 2,7 miliarde de oameni în lume care nu au fost niciodată conectați la internet. Mai avem mult de lucru.”, a declarat ministrul Digitalizării, Sebastian Burduja.

Aproximativ 3.000 de participanți, inclusiv șefi de stat și demnitari la nivel inalt din 193 de țări au venit luni la București pentru a stabili direcțiile generale în IT&C la nivel global și pentru a alege viitoarea conducere a Uniunii Internationale a Telecomunicatiilor (ITU), agenția ONU pentru tehnologia informației și comunicații.

Conferința Plenipotențiarilor (PP-22) va stabili politicile generale ale UIT, precum și planurile strategice și financiare pentru perioada 2024-2027, care vizează întreaga activitate a UIT, dar, cu precadere, aspecte-cheie ca incluziunea digitală și reducerea decalajului digital, sau cele mai bune modalități de a mobiliza inteligența artificială (IA), internetul obiectelor (IoT) și rețelele 5G și viitoare către 6G, împreună cu alte tehnologii noi și emergente.

Conferința va alege, de asemenea, cei cinci înalți oficiali ai UIT – secretarul general, secretarul general adjunct și directorii birourilor de radiocomunicații, standardizare în telecomunicații și, respectiv, dezvoltare a telecomunicațiilor – care vor ghida activitatea organizației în urmatorii patru ani.

Alegeri 2024: Vezi aici prezența și rezultatele LIVE pe hartă și grafice interactive.
Sondaje, Comparații, Informații de la celelalte alegeri. Toate datele esențiale pe alegeri.hotnews.ro.
ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro