Sari direct la conținut

Utile: 3.000 de românce pot cere ecografii mamare gratuite în România; De ce nu este bine să foloseşti butonul de amânare a alarmei de la ceasul deşteptător; Aspirina ne ajută şi ne strică totodată

HotNews.ro
utile, Foto: Colaj foto
utile, Foto: Colaj foto

3.000 de românce pot cere ecografii mamare gratuite în România. În lume, la fiecare minut, o femeie moare din cauza cancerului de sân. În România, 25 de femei află zilnic că suferă de această formă de cancer.România este ţara cu cea mai mare mortalitate cauzată de cancerul la sân, din cauză că femeile amână controalele periodice şi ajung la medic în stadii deja târzii ale bolii. Un cabinet medical mobil dotat cu ecograf de ultimă-oră, construit de AVON, va ajunge şi anul acesta în 20 de oraşe din România şi va oferi consultaţii senologice gratuite femeilor, scrie CSID.

De ce nu este bine să foloseşti butonul de amânare a alarmei de la ceasul deşteptător. Butonul de snooze (de amânare a alarmei de la ceasul deşteptător) e prietenul nostru atunci când vrem să mai avem parte de câteva minute de somn, însă unii specialişti spun că un astfel de comportament ascunde nişte veşti rele despre calitatea somnului nostru. Unii specialişti trag un semnal de alarmă în ceea ce priveşte acest comportament. Ei nu sunt de părere că acesta reprezintă doar un gest nevinovat şi că, de fapt, este un simptom al unor probleme pe care le-am putea avea cu somnul, notează Science Alert potrivit Descopera.

Cea mai bună hrană pentru creier. Cei care mănâncă pește au mai multă materie cenușie în zona responsabillă cu memoria, potrivit unei noi cercetări. Studiul a fost publicat în American Journal of Preventive Medicine şi s-a bazat pe observarea a 260 de voluntari. Ei au scris despre dieta pe care o au şi apoi au fost supuşi unor teste la RMN. Cercetătorii au observat că subiecţii care mâncau peşte fiert sau preparat la cuptor în fiecare săptămână aveau mai multă materie cenuşie, iar asta înseamnă că aveau şi o memorie mai bună, potrivit Doctorul zilei.

Aspirina ne ajută şi ne strică totodată. Studii recente au arătat că o aspirină (acid acetilsalicilic) pe zi ajută sistemul cardiovascular şi o mai bună oxigenare a ţesuturilor. Însă recent, specialiştii de la Universitatea Jinan din China au observat că aspirina dezechilibrează flora orală şi atacă smalţul dinţilor şi duce la apariția problemelor de erecţie la bărbaţi. Şi asta pentru că bacteria care atacă gingiile este ajutată de aspirină să intre în sânge şi să ajungă în alte zone ale corpului. Farmacistul Shirin Alwash atrage atenţia asupra faptului că această bacterie bucală are inclusiv efecte în dezechilibrarea tensiunii sangvine şi poate produce aritmii cardiace, potrivit Click.

Sfaturi pentru a-ți menține dantura sănătoasă. Nu trebuie să ajungi la medic doar când durerea de dinți devine insuportabilă. O vizită periodică la medicul stomatolog, de exemplu, o dată la șase luni, te poate scuti de complicații ulterioare, deoarece le vei putea preveni. De asemenea, în urma controlului stomatologic, vei afla dacă ai vreo infecție încă nedepistată, vreun început de carie sau orice altă problemă și o vei putea trata la timp, înainte ca situația să se agraveze. Poți profita de această vizită pentru a cere sfaturi și recomandări medicului, întrucât este persoana cea mai în măsură să îți ofere informații sigure pentru sănătatea ta și a danturii tale. Astfel, te vei putea bucura de niște dinți sănătoși, care să te facă să fii mereu cu zâmbetul pe buze, scrie Unica.

Alegeri 2024: Vezi aici prezența și rezultatele LIVE pe hartă și grafice interactive.
Sondaje, Comparații, Informații de la celelalte alegeri. Toate datele esențiale pe alegeri.hotnews.ro.
ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro