Utile: Ce este și cum funcționează, de fapt, canabisul medicinal; Știți că gutuia este un ”doctor competent” care tratează zeci de afecțiuni grave?
Ce este și cum funcționează, de fapt, canabisul medicinal. Proiectul de lege privind legalizarea produselor ce conțin canabis medicinal a fost adoptat de Senat. Pentru a putea intra în vigoare, legea trebuie să primească acum și votul deputaților. În primul rând, conform cercetării, există foarte multe dovezi științifice care confirmă faptul că marijuana este benefică în scop medicinal. Tratarea durerilor cronice este unul dintre principalele motive pentru care s-ar recomanda utilizarea de canabis medicinal. De asemenea, raportul cercetătorilor arată că această plantă ar putea ajuta la reglarea efectelor negative pe care chimioterapia le are asupra corpului uman, precum starea de greață, potrivit Playtech.ro.
Cât de inteligente pot fi ciorile? Unele au trecut testul bezelei. Testul bezelei testează gratificarea întârziată la copii, capacitatea acestora de a se stăpâni şi a planifica. Cercetătorii de la Universitatea Cambridge, Marea Britanie, au demonstrat că ciorile pot trece cu brio de testul bezelei, care testează gratificarea întârziată la copii şi care este folosit pentru a demonstra capacitatea celor testaţi de a planifica în vederea obţinerii unui rezultat mai bun. Acest experiment este bazat pe experimentul Stanford care a avut loc în anii ’60, în care capacitatea de autocontrol şi planificare a copiilor a fost testată cu ajutorul a două bezele. Copiii au primit o bezea/covrigel şi li s-a spus că dacă vor aştepta 15 minute înainte de a le consuma, vor mai primi o a doua bucată, scrie Descoperă.ro.
Medic ortodont: ”Părinții sunt direct responsabili pentru sănătatea dentară a copiilor lor și trebuie să conștientizeze importanța vizitei la stomatolog”. În felul acesta, evităm cea mai frecventă durere din perioada copilăriei, cea dentară, și depistăm la timp probleme apărute în erupția dinților și dezvoltarea maxilarelor. Dr. Denisa Zaharia, specialist ortodont, a explicat, pentru Doctorul Zilei cum ar trebui îngrijiți dinții copiilor. Potrivit studiilor interdisciplinare, copiii cu sănătate orală precară absentează de trei ori mai mult de la școală din cauza durerilor dentare, ceea ce se asociază cu performanțe școlare scăzute, comparativ cu cei cu un status oral bun și care nu au dureri.
Știți că gutuia este un ”doctor competent” care tratează zeci de afecțiuni grave? Gutuia are numeroase proprietăţi terapeutice incontestabile, iar printre acestea se remarcă și efectele antiinflamatoare, astringente, emoliente, digestive, tonice şi expectorante. În studiul ” Sănătatea de fiecare zi”, Eugen Giurgiu, doctor în biochimie cu competenţe în fitoterapie şi nutriţie, recomandă consumul gutuilor în stare proaspătă, ca o hrană excelentă pentru ficat. De asemenea, acţiunea substanţelor pectice din acest fruct este remarcabilă: reduce colesterolul, combate bolile cardiovasculare şi elimină substanţele toxice din organism, mai ales cele cauzate de metalele grele. Datorită concentrației semnificative de potasiu, gutuia scade presiunea vasculară. Vitamina C prezentă în sucul de gutui este un leac dovedit pentru infecțiile de sezon, arată Click.ro.
A fost inventat detergentul provenit din bere. Detergent de vase din bere. Este cea mai recentă inovație în procesele de reciclare. Odată cu popularitatea din ce în ce mai mare a berii fără alcool, marii producători au fost forțați să găsească un nou scop pentru alcoolul extras din această băutură. Așa a apărut detergentul de vase numit „Prea bun pentru deșeuri”. Cea mai mare fabrică de bere din Europa și o firmă belgiană de detergenți ecologici au pus la cale un parteneriat pentru a crea produse prietenoase cu mediul. Interesul tot mai mare pentru berea fără alcool, determinat de cererea pentru băuturi mai sănătoase, i-a provocat pe producătorii de bere să caute modalități mai ecologice pentru a reutiliza deșeurile industriale, potrivit Digi24.