Sari direct la conținut

Utile: Ce nu stiai despre migdale: intaresc sistemul imunitar si ajuta la slabit; Legatura uimitoare dintre aspirina si accesele de furie; De ce sunt pietrele la rinichi mai dureroase decat chinurile facerii

HotNews.ro
UTILE, Foto: Colaj foto
UTILE, Foto: Colaj foto

Ce nu stiai despre migdale: intaresc sistemul imunitar si ajuta la slabit. Migdalele sunt un lucru necesar dietei tale, mai ales ca te ajuta sa scapi de kilogramele in plus si sa tii la distanta bolile de inima si chiar cancerul. Acesti samburi sunt plini de beneficii asupra sanatatii, fiind introdusi chiar pe lista celor mai sanatoase alimente. Insa, inainte de a face schimbari in dieta ta, este nevoie sa te informezi pe cat posibil despre produsele sanatoase si despre ce schimbari benefice pot aduce sanatatii tale. „Huffington Post” ne prezinta cinci lucruri mai putin cunoscute despre migdale. Migdalele sunt, de fapt, fructe acoperite de o coaja tare care cresc in… migdal. Migdalul apartine categoriei „prunus”, familia Rosaceae, din care fac parte si piersicile, ciresele, prunele si nectarinele. Este important de stiut asta deoarece pot produce acelasi tip de alergii. Asa ca, daca te stii alergic la piersici sau prune, este bine sa eviti si migdalele, scrieAdevarul.

Caloriile bune vs. caloriile rele: cum le deosebesti. Caloriile reprezinta cantitatea de energie bio-disponibila ce poate fi prelucrata din alimente in urma proceselor de digestie, absorbtie, metabolizare, exprimata in Kcal sau KJoule. De tinut minte, insa ca nu toate caloriile sunt la fel, ci exista calorii „bune” si calorii „rele”. Potrivit profesorului Gheorghe Mencinicopschi, prin calorii „bune” intelegem calorii de inalta calitate, vii, furnizate de macronutrientii alimentelor naturale, integrale. Aceste calorii nu ingrasa, ba mai mult, previn bolile si imbatranirea precoce. Caloriile vii ne dau energie si ne fac sa ne simtim puternici si sanatosi. Printre alimentele care furnizeaza acest tip de calorii se numara: fructele, legumele, lactatele, carnea slaba, ouale, nucile, alunele, semintele, anuntaDoctorulZilei.ro.

Cum iti dai seama daca ai ficatul „obosit”. Chiar daca sarbatorile au trecut de ceva timp, efectele lor asupra sanatatii pot persista mult timp. Iata cum iti dai seama daca ficatul tau a fost afectat. Alimentele grase, picante, bauturile alcoolice si sucurile pe care le consumam de sarbatori afecteaza cel mai tare ficatul, care are rolul de afiltra toxinele din sange. Cel mai des intalnit simptom este senzatia de oboseala persistenta, care nu discapre nici cand te odihnesti suficient. Mai poti avea dureri abdominale sau icter (pielea galbena). Daca ai varsaturi, greta, lipsa poftei de mancare sau febra, acestea sunt semnele unei boli hepatice mai grave, de exemplu o hepatita virala, informeazaLibertatea.

Legatura uimitoare dintre aspirina si accesele de furie. Cercetatorii de la Univesitatea Chicago au realizat teste de sange pe un esantion de 70 de persoane care sufereau de tulburare exploziva intermitenta (diagnosticul psihiatric pentru actele scurte de agresiune) si au ajuns la concluzia ca inflamatia ii face pe oameni sa fie mai predispusi la accese de furie. Afectiunea, caracterizata ca un esec de a rezista impulsurilor agresive, a fost identificata recent, dar numarul celor afectati este destul de mare, spre exemplu, doar in Marea Britanie sunt peste trei milioane pacienti. Ultimele studii, publicate in urma cu doua saptamani, au aratat ca oamenii cu acesta afectiune au inregistrat un nivel mai ridicat de citokina, in comparatie cu cei care nu sunt predispusi la accese de furie, scrieEVZ.

De ce sunt pietrele la rinichi mai dureroase decat chinurile facerii. Doar cine a avut pietre la rinichi stie cata suferinta pot provoca. Pietrele la rinichi sau calculii renali sunt formatiuni solide create de sarurile si mineralele din urina foarte concentrata. Unele raman pe loc, in rinichi, insa altele pot calatori de-a lungul tractului urinar provocand, in functie de ce marime au, dureri atroce. Una dintre cele mai comune reactii ale organismului, in cazul unei pietre la rinichi, este durerea pe o parte a corpului care, uneori, radiaza spre stomac si chiar si spre zona genitala. Pacientii pot suferi si de greata si chiar sa vomite des. „Acestea sunt simptomele care ne indica faptul ca ar putea fi vorba de un calcul renal”, spune specialistul Dianne Sacco, director al programului „Pietre la rinichi” din cadrul Spitalului General din Massachusetts, SUA, anuntaAdevarul.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro