Sari direct la conținut

Utile: De ce apar aftele bucale şi cum scapi de ele; Hrana sângelui tău. Ce mâncăm pentru un sânge curat, lipsit de toxine, fără de care bolile au undă verde

HotNews.ro
Utile, Foto: Colaj foto
Utile, Foto: Colaj foto

Sunt sigure legumele şi fructe româneşti de sezon din pieţe şi hypermarketuri? Până la 22 august 2019 au fost prelevate de către inspectorii fitosanitari 2.080 probe şi au fost analizate în laboratorul autorizat şi acreditat al ANF un număr de 2.053 probe, iar încă 27 de probe se află în lucru.În urma analizelor de laborator nu au fost depistate până în prezent depăşiri ale limitelor maxim admise de reziduuri de pesticide la niciun produs legumicol sau pomicol, astfel încât legumele şi fructele româneşti corespund standardelor de calitate şi nu prezintă riscuri pentru consumatori, scrie CSID.

Hrana sângelui tău. Ce mâncăm pentru un sânge curat, lipsit de toxine, fără de care bolile au undă verde. Principalul impact asupra modului în care sângele ”funcționează” este dat, firește, de alimentația corectă și completă, care oferă elementele nutritive vitale pentru sistemul circulator, în ansamblul lui. O dietă bogată în antioxidanți, acizi grași Omega3, fibre, vitamine și minerale contribuie la un flux sanguin optim și la îndepărtarea toxinelor din sânge. O dietă scăzută în aceste substanțe nutritive esențiale poate duce la procese inflamatorii și la blocaje funcționale ale organelor, potrivit Doctorul Zilei.

De ce apar aftele bucale şi cum scapi de ele. Aftele sunt leziuni minore la nivelul cavităţii bucale, care pot să apară pe limbă, buze, gingii sau în interiorul obrajilor, sub forma unor vezicule albe. Deşi cauza exactă nu se cunoaşte, se pare că un sistem imunitar slăbit ar putea avea legătură cu apariţia aftelor. Alţi factori care pot influenţa apariţia aftelor sunt stresul, infecţiile virale, alergiile alimentare, fumatul, o periuţă de dinţi foarte aspră, purtarea aparatelor dentare, o igienă orală necorespunzătoare sau folosirea în exces a apei de gură, conform Adevărul.

Drumeţiile montane, tratament antistres. Dintotdeauna, vacanţele la munte au atras pentru aerul curat şi peisajele sublime. Însă puţini ştiu că drumeţiile au numeroase efecte pozitive asupra sănătăţii noastre. Din punct de vedere medical, drumeţia este un excelent exerciţiu aerob, fiind solicitate toate grupele musculare. Însă cel mai important beneficiu al unei drumeţii este cel de ordin psihic. Astfel, aerul curat, împreună cu peisajul minunat de la munte vor crea un moment propice de relaxare. Indiferent de cât de dificilă este drumeţia, datorită contextului plăcut de la munte, o veţi percepe ca fiind mai uşoară, se arată în articolul Click.

O aplicaţie de Android poate detecta dispozitivele de tip skimmer, folosite pentru a sustrage în mod wireless bani de pe card. Dezvoltată de cercetători ai Universităţii Illinois Urbana-Champaign, Bluetana este o aplicaţie care poate detecta prezenţa unui card skimmer de la o distanţă de câţiva metri, îndemnând posesorul să evite apropierea cardului bancar la mai puţin de câţiva centimetri de obiecte suspecte, raza de acţiune a sistemului contactless nefiind foarte mare. Mai departe, măsurarea cu telefonul mobil a intensităţii semnalului bluetooth poate ajuta identificarea locaţiei unde este amplasat dispozitivul clandestin, spre a fi înlăturat, relatează Descoperă.ro.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro