Utile: De ce apar palpitațiile? Principalele cauze ale aritmiilor; Care este legătura dintre obezitate şi problemele stomatologice?; Autoanticorpii in sarcina sunt periculosi pentru copil?
Autoanticorpii in sarcina sunt periculosi pentru copil? Oamenii de stiinta de la Centrul de Boli Neurodegenerative din Germania au condus un nou studiu prin care au descoperit ca disfunctiile sistemului imunitar matern, care apar in timpul sarcinii, ar putea afecta dezvoltarea creierului fatului. Potrivit rezultatelor, daunele pe care le sufera embrionii din cauza autoanticorpilor ar putea fi o cauza dedetectata anterior a tulburarilor de comportament ce apar in boli precum autismul, schizofrenia si ADHD, potrivit medlife.ro.
De ce apar palpitațiile? Principalele cauze ale aritmiilor. Medicii spun că extrasistolele sunt bătăi adiționale ale inimii. Acestea se petrec pe lângă ritmul fiziologic al inimii și deși nu pun viața în pericol, pot să dea naștere unei simptomatologii neplăcute. Cauzele aritmiilor sunt multiple. Atenție! Nu mereu prezența aritmiilor înseamnă că există o afecțiune. De exemplu, ele pot să apară la un fumător, în lipsa unei boli. Sau pot să apară la cei care beau multă cafea, cola, băuturi energizante care sunt extrem de periculoase pentru sănătate, scrie doctorulzilei.ro.
Care este legătura dintre obezitate şi problemele stomatologice? Obezitatea reprezintă una dintre cele mai mari probleme cu care se confruntă omenirea în ultimii ani, iar corelaţia dintre obezitate şi problemele dentare este mai mult decat evidentă. Definiţia obezităţii este acumularea de ţesut adipos (grăsime) mult peste limita normală, adică o valoare mai mare de 30 a indicelui BMI (body mass index). Legătura dintre problemele dentare şi obezitate stă chiar în factorul principal care determină obezitatea, mai exact excesul alimentar, potrivit Descoperă.
Somnul de dupa-amiaza, benefic in prevenirea atacului de cord si accidentului vascular cerebral. Somnul de dupa-amiaza, benefic in prevenirea atacului de cord si accidentului vascular cerebral. In cazul in care dormiti zilnic dupa-amiaza, sau foarte des, acest lucru ar putea indica probleme de sanatate, cum ar fi apneea, care perturba somnul in timpul noptii, potrivit medlife.ro.
Analiza care depistează anevrismul, indiferent în ce parte a aortei se situează. Anevrismul este o dilatare anormală, pe o distanță mai mică sau mai mare, a unei artere. La fel, și artera poate fi mai mică sau mai mare. La nivelul arterelor cerebrale, survine anevrismul cerebral, care se petrece subit și care poate conduce la deces rapid. Angio CT este analiza care poate depista anevrismul! Bolnavului i se administrează substanță de contrast pe o venă periferică, iar computerul va analiza tonurile de culoare, care îi vor indica diagnosticul, potrivit doctorulzilei.ro.