Sari direct la conținut

Utile: Dieta fără dietă. Paleo, Dukan, Montignac sau cu mese gata preparate?; Top 7 boli cu transmitere genetica; Venin de albine: proprietăţi, beneficii şi posibile reacţii adverse

HotNews.ro
Sanatate, Foto: Colaj foto
Sanatate, Foto: Colaj foto

Top 7 boli cu transmitere genetica. Cancerul de san: Cauza majoritatii cazurilor de cancer mamar este inca un mister, cu toate ca in mai multe cercetari oamenii de stiinta au descoperit ca mutatiile de la nivelul anumitor gene cum sunt BRCA1 si BRCA2 duc la aparitia cancerului. Femeile care mostenesc aceasta mutatie de la mama au un risc crescut de a face cancer la ambii sani, atrag atentia specialistii. Obezitatea: Consumul exagerat de fast-food si prezenta „genei obezitatii” in ADN-ul multor persoane reprezinta reteta pentru obezitate, potrivit Click Sănătate.

Dieta fără dietă. „Alimentaţia non-dietă este pentru toţi aceia care îşi propun ca, de luni, să treacă pe regim“, afirmă dieteticianul Brooke Alpert şi autoarea volumului „Detoxificarea de diete: de ce acestea ne îngraşă şi ce putem face în această privinţă“, citată de cnn.com. Este vorba în esenţă de schimbarea stilului de viaţă şi adoptarea unei alimentaţii sănătoase. Ce este în neregulă cu dietele. Potrivit lui Alpert, problema cu cele mai multe diete este că acestea au o „dată de expirare“. De exemplu, atunci când te-ai abţinut să mănânci pâine foarte multă vreme, chiar şi o bucată veche de pâine arată nemaipomenit, potrivit Adevărul.

Venin de albine: proprietăţi, beneficii şi posibile reacţii adverse. Unele substanţe din veninul de albine, cum ar fi melitina şi apamina, ar putea avea efecte antiinflamatorii, antibacteriene, analgezice şi chiar anticancerigene, susţin cei care practică apifitoterapia. Astfel de efecte ar putea fi benefice pentru persoanele care se confruntă cu boli cronice, aşa cum este artrita sau lupusul. De asemenea, veninul de albine conţine enzime, zaharuri, minerale şi aminoacizi care ar putea susţine întărirea sistemului imunitar, scăzând astfel riscul de boli. Totuşi, aceste presupuse efecte benefice nu sunt suficient studiate, aşa că astfel de beneficii trebuie privite cu rezervă, cel puţin până la confirmarea lor prin studii de amploare, scrie Descoperă.

O infuzie de tinerețe și sănătate, dacă o consumi zilnic timp de 14 zile: regenerează ficatul și-ți fortifică imunitatea. Unul dintre cele mai apreciate zarzavaturi, pătrunjelul nu are numai rolul de a da savoare mâncării, ci are şi efecte extraordinare asupra sănătăţii noastre. El conţine flavonoide, minerale, provitamina A, complexul vitaminic B, mai multă vitamina C decât o lămâie, iar o singură legătură parfumată din această plantă ne furnizează mai multe proteine decât două ouă. Pătrunjelul mai conţine apiol, alte vitamine (B, E), calciu, fosfor, magneziu…, potrivit docotorulzilei.ro.

Soluții naturale în caz de arsuri solare. Ceaiul negru. Pe lângă proprietăţile benefice asupra organismului în urma consumului, ceaiul negru este de ajutor şi în caz de arsuri solare. Compresele cu ceai negru reduc roşeaţa pielii şi îi conferă o senzaţie de răcoare, atât de binevenită atunci când te confrunţi cu o asemenea situaţie. Uleiul esenţial de mentă. În cazul arsurilor solare, un pas important îl reprezintă calmarea pielii inflamate. O soluţie utilă este folosirea uleiului de mentă, care acţionează ca un analgezic, răcorind pielea, şi ajută la refacerea ţesutului, scrie Click.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro