Utile: Importanta micului dejun. Persoanele care nu mananca dimineata acumuleaza mai usor kilogramele in plus; Ce trebuie sa stii despre puterea vindecatoare a pastarnacului; Opt semne de alarma care ar trebui sa te trimita la medic
Importanta micului dejun. Persoanele care nu mananca dimineata acumuleaza mai usor kilogramele in plus. Prin scanarea creierului persoanelor care nu iau micul dejun, cercetatorii britanici au ajuns la concluzia ca cei care nu mananca dimineata sunt tentati sa consume alimente grase si cu multe calorii in cea de-a doua parte a zilei. Prin studii efectuate asupra a 21 de persoane, s-a ajuns la concluzia ca cei care sar peste micul dejun mananca mai mult la pranz, relateaza BBC. Expertii in nutritie confirma ca micul dejun este esential in dieta, deoarece reduce pofta de mancare din timpul zilei. Rezultatele RMN au aratat ca atunci cand nu se ia micul dejun, creierul „are tendinta sa ceara” produse alimentare cu multe calorii. Pranzul din zilele in care subiectii nu mancau dimineata avea cu o cincime mai multe calorii decat atunci cand acestia serveau micul dejun. Studiul a aratat ca foamea stimuleaza consumul alimentelor cu multe calorii, respectiv creste cantitatea de alimente mancate la pranz, scrie EVZ.
Trei afectiuni pe care le combati cu valeriana. Supranumita „valiumul vegetal”, valeriana, spre deosebire de alte plante, nu creeaza dependenta si nici nu da efecte nedorite daca este consumata in cantitatile recomandate. Printre compusii chimici ai valerianei, acidul izovalerianic exercita asupra sistemului nervos central efecte sedative si relaxante care contribuie la facilitarea somnului si la ameliorarea calitatii lui. Valeriana poate fi folosita singura sau in combinatie cu alte plante cu virtuti sedative cum sunt musetelul sau passiflora. Efectele benefice se simt dupa aproximativ o luna de la incercarea urmatoarelor remedii: infuzie de radacina de valeriana (o lingurita de planta la o cana de apa fiarta, infuzata timp de zece minute, pe care o bei apoi pe parcursul a unei ore inainte de culcare, indulcita cu miere), anunta Adevarul.
Ce trebuie sa stii despre puterea vindecatoare a pastarnacului. Consumatorii de pastarnac beneficiaza de calitatile nutritive si terapeutice ale acestei legume mai putin populare. Persoanele cu tendinta spre obezitate au descoperit efectele nebanuite ale dietei pe baza de pastarnac. Specialistii europeni apreciaza ca leguma „albitura”, asa cum o denumesc gastronomii, este un tonic recunoscut pentru inima si pentru plamani, ca are efecte antioxidante, depurative si diuretice. In scop terapeutic se valorifica frunzele si radacina. S-a dovedit ca sucul extras din radacina legumei regleaza digestia, curata sangele, creste apetitul, are actiune expectoranta, diuretica, analgezica si tonifianta. Eugen Giurgiu, doctor in biochimie, cu competente in fitoterapie si nutritie, ne recomanda sa consumam frecvent pastarnac, pentru ca substantele active din compozitia legumei ne apara de o serie de boli, precum reumatismul, guta, colicile biliare si renale, nevrozele si menstrele dureroase. In cazul virozelor, specifice sezonului rece, sucul de pastarnac reduce febra si trateaza infectiile respiratorii, informeaza Click.
Opt semne de alarma care ar trebui sa te trimita la medic. Senzatia de ochi uscati poate indica existenta unei boli autoimune, infl amarea ganglionilor limfatici, un chist ori o tumora, iar durerile de picioare in somn, anumite carente. Reactii banale ale organismului pot fi semnele care arata ca ceva nu functioneaza corect. Va prezentam explicatiile medicale ale unor neplaceri frecvente, dar si masura in care reprezinta un motiv de ingrijorare. Spasm al pleoapelor, stresul, oboseala, consumului excesiv de tutun si cofeina sau lipsa de calciu pot produce spasme ale muschilor pleoapelor. In cazul in care spasmele sunt puternice, atrag atentia si nu se poate tine ochiul deschis, vorbim despre blefarospasm (afectiune neurologica care include miscari involuntare ale muschilor din jurul ochilor)”, explica oftalmologul Mircea Filip. Este cazul sa faceti un consult in cazul in care spasmele apar regulat sau sunt insotite de durere, scrie EVZ.
Cum ne afecteaza poluarea. Durerile de cap, inflamatiile de la nivelul pielii, tusea fara motiv si chiar modificari celulare care pot duce la cancer sunt efecte ale poluantilor din aer si din alimente care patrund in organism si ne afecteaza incet, dar sigur, organismul. Pretul pe care il platim zilnic pentru confortul pe care il presupune traiul modern este pentru multi dintre noi, propria sanatate. Afectiuni precum cancerul, astmul si chiar pubertatea precoce pot fi declansate de poluantii din atmosfera si de cei care contamineaza alimentele. Efectul pe care toti il simtim atunci cand respairam aer poluat este lipsa oxigenului care ar trebui sa intretina arderile celulare normale. Senzatia de „aer irespirabil” si „insuficient” este data de faptul ca primul „instinct” al organismului este acela de a se apara de produsii toxici din aer. De aceea, produce mai mult mucus, urmat de contractarea muschilor care inconjoara caile respiratorii. Prin urmare, ne este din ce in ce mai greu sa respiram si sa luam din aer pretiosul oxigen, anunta Adevarul.