Sari direct la conținut

Utile: O colonie de furnici canibale a fost descoperită într-un buncăr nuclear polonez; Microsoft îți arată de ce săptămâna de lucru de patru zile e bună

HotNews.ro
Utile, Foto: Colaj foto
Utile, Foto: Colaj foto

O colonie de furnici canibale a fost descoperită într-un buncăr nuclear polonez. O colonie de furnici muncitoare a fost descoperită într-un buncăr de arme nulceare din Polonia. Colonia pare să fi supraviețuit hrănindu-se doar din corpurile altor furnici moarte. Cuibul principal a fost construit într-o conductă de ventilație verticală a buncărului, unde se depozitau arme nucleare în timpul perioadei sovietice. În ciuda inabilității furnicilor căzute să se întoarcă și a condițiilor severe din buncăr – fără căldură, lumină și fără urme evidente de hrană – colonia s-a mărit, potrivit Digi24.

Fructul de păducel are puteri miraculoase pentru sănătatea inimii. Specialiștii din numerose țări consideră că fructul de păducel este cel mai bun tonic cardiac descoperit de-a lungul timpului. Totdeauna, acest remediu s-a dovedit inofensiv și niciodată n-a fost contraindicat. În majoritatea problemelor la nivelul inimii, s-a dovedit că păducelul este un remediu fără egal. Cercetările moderne precizează că extractul din fructe de păducel (tinctura) este benefic în tratamentul de hipertensiune, dar și în hipotensiune, când bătăile de inimă sunt prea lente sau prea rapide, dar și în caz de arteroscleroză. Păducelul este foarte bun pentru necazurile cu care se confruntă cardiacii, vârstnicii și în cazurile de insomnii ale bolnavilor de inimă, potrivit Click.ro.

Statuile de pe Insula Paştelui au fertilizat solul din jurul lor. Descoperirea dezminte teoriile clasice. Un nou studiu a relevat că statuile aveau un rol dublu, ceremonial şi practic. Insula Paştelui, Rapa Nui în limba nativilor, găzduieşte unele dintre cele mai faimoase artefacte din lume: monoliţii sculptaţi pentru a avea feţe umane. Un studiu recent a demonstrat că aceste statui aveau atât o funcţie ritualică, cât şi una practică. Mai exact, roca vulcanică din care acestea erau sculptate creştea fertilitatea solului. Analizele de sol indică faptul că monoliţii creşteau conţinutul de fosfor, dar şi de alte minerale al zonelor unde erau amplasaţi, se arată în articolul Descoperă.ro.

Microsoft îți arată de ce săptămâna de lucru de patru zile e bună. Dacă muncești mai mult nu înseamnă că o faci și mai bine. Iar Microsoft tocmai ce a demonstrat acest lucru. A introdus în Japonia săptămâna de lucru de doar patru zile. Angajații de acolo, așadar, vin la muncă de luni până joi, iar rezultatele sunt mai mult decât spectaculoase. Microsoft a anunțat că productivitatea angajaților a crescut cu 40%. Au muncit mai puțin, dar au făcut-o mai eficient. Iar asta se datorează timpului dozat așa cum trebuie. Ședințele au devenit mai scurte, iar angajații s-au concetrat mai bine pe ceea ce contează, notează Playtech.ro.

Pneumonia, boala foarte gravă care, netratată, poate duce la deces. Simptomele, cauzele și factorii de risc. Pneumonia este o boală foarte gravă pe care o poate face oricine. La bază, este o complicație a unei infecții respiratorii, cu precădere gripa. Dar mai există încă vreo 30 de cauze diferite ale acestei boli. Adulții seniori, copiii și persoanele cu boli cronice, inclusiv BPOC și astm, au cele mai crescute riscuri de a face pneumonie. În pneumonia cauzată de bacterii, aveți febră mare, transpirați, puls crescut. Buzele și unghiile pot avea o nuanță albăstruie, din cauza lipsei de oxigen din sânge. Pot apărea stări de delir sau confuzie. Pneumonia virală se manifestă prin febră, durere de cap, dureri musculare, slăbiciune, apnee. Tusea se agravează și expectorați mucus. Dacă aveți cea mai mică bănuială că suferiți de pneumonie, trebuie să vă prezentați de îndată la medic, conform Doctorul Zilei.ro.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro