Sari direct la conținut

Utile: Primele semne ale unui dezechilibru hormonal. Cum se schimbă starea fizică și psihică; Cum vă trataţi tăieturile şi juliturile în vacanţe

HotNews.ro
Utile, Foto: Colaj foto
Utile, Foto: Colaj foto

Cum vă trataţi tăieturile şi juliturile în vacanţe. Trusa de prim ajutor. Este bine ca persoanele care se aventurează în natură să fie pregătite şi pentru situaţiile mai puţin plăcute. Ar trebui să aveţi întotdeauna în bagaj câteva pansamente sterile, leucoplast, rolă tifon, pensetă, apă oxigenată sau alcool sanitar. Toate acestea vă pot fi utile în cazul în care sunteţi implicat într-un accident minor sau chiar pentru a oferi altcuiva primul ajutor.Infecţiile pot apărea în orice situaţie în care rana nu a fost curăţată în mod corect. Umflarea zonei şi durerea sunt semne ale unei posibile infecţii, ceea ce necesită un tratament antibiotic sub îndrumarea medicului. Pentru îngrijirea tăieturilor şi juliturilor minore se poate opta pentru crema de gălbenele, care e un remediu naturist cu proprietăţi antiinflamatoare şi cicatrizante, potrivit Click.

Primele semne ale unui dezechilibru hormonal. Cum se schimbă starea fizică și psihică. Dacă, în ciuda dietei sănătoase și a unei activități fizice intense, tu te îngrași zi de zi s-ar putea că de vină să fie dezechilibrul hormonal. S-ar putea că organismul tău să fi dezvoltat rezistență la insulină. Sau te-ai putea confruntă cu probleme la tiroidă. Ar trebui să mergi la medicul de familie pentru un consult de specialitate. Între timp ar fi o idee bună să eviți alimentele procesate, cele cu adaos de zahăr și cele produse din făină albă, notează Doctorul Zilei.

Osteofitoza: cauze, simptome, tratament. Osteofitoza este o afecţiune ce constă în apariţia unor osteofite, adică excrescenţe osoase, numite şi „ciocuri de papagal”, care se pot dezvolta în regiuni precum coapsele, umerii, coloana vertebrală, genunchii, mâinile sau călcâiele, în general la nivelul articulaţiilor cel mai des utilizate. Simptomele, în special durerea la locul cu pricina, apar doar dacă aceste fragmente osoase cresc în dimensiune, se freacă de alte oase şi pun presiune pe anumiţi nervi. Acest lucru se întâmplă însă în timp, motiv pentru care simptomele minore pot trece neobservate ani de-a rândul, scrie csid.ro

Testele moderne îți pot salva viața. Tu le-ai făcut? Grație evoluției tehnologiei, prevenirea apariției bolilor grave, în special a celor din sfera ginecologică, a devenit doar o chestiune de voință. Depistate la timp, acestea se pot vindeca, în majoritatea cazurilor.Examenul ginecologic anual ar trebui să fie deja rutină pentru femei, mai cu seamă cele cu o viață sexuală activă. Din nefericire, acest lucru nu se întâmplă, iar statisticile sunt înfiorătoare. De cele mai multe ori, bolile grave nu se manifestă decât în fazele avansate. Or, controlul periodic nu doare și este gratuit pentru toți contribuabilii la asigurările de sănătate, relatează Libertatea pentru femei.

De ce apare diabetul. Cele două cauze majore explicate de un renumit medic. În România, în anul 2014, 8, 5% din adulții cu vârste >18 ani aveau diabet. În anul 2015, diabetul a fost cauza directă pentru 1,6 milioane decese, iar în anul 2012 hiperglicemia a fost cauza pentru alte 2,2 milioane decese. Diabetul este o boală cronică netransmisibilă care apare atunci când pancreasul nu mai poate produce insulina ( sau nu produce deloc), sau atunci când organismul nu mai poate utiliza insulina cum trebuie, scrie Doctorul Zilei.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro