Utile: Sapte trucuri pentru un gratar sanatos de 1 mai. Cum sa prepari carnea ca sa eviti neplacerile; La ce sa fiti atenti cand cumparati carne de miel, peste, oua si vin; Alimentele care ne imbatranesc. Ce nu trebuie sa mananci daca vrei sa ramai tanara
Sapte trucuri pentru un gratar sanatos de 1 mai. Cum sa prepari carnea ca sa eviti neplacerile. Carnea fripta bine pe gratar, centrul atentiei in zilele urmatoare pentru cei care nu tin post, ne poate pune in pericol sanatatea daca este preparata incorect, arata studiile. Dar asta inseamna ca trebuie sa mutam distractia de 1 mai in casa? Nu si daca respectam cateva reguli. Principala recomandare din partea specialistilor atunci cand mergi la picnic este sa nu lasi alimentele – nici produsele de origine animala, nici legumele si fructele – sa stea mult in soare. Sub actiunea caldurii solare puternice, in alimente iau nastere si se inmultesc necontrolat o serie de germeni, cum sunt Salmonella, Escherichia coli si Staphylococcus aureus, ale caror toxine ne imbolnavesc intr-un timp scurt. Toxiinfectiile astfel dobandite iti pot strica toata minivacanta, fiindca manifestarile – stare de greata, voma, dureri abdominale, stare generala proasta si nevoia imperioasa de a merge des la toaleta – pot dura chiar si doua zile. De aceea, alimentele nu trebuie sa stea in soare nici inainte, nici dupa preparare si ar fi de preferat sa le pastrezi intr-o lada frigorifica, scrieAdevarul.
La ce sa fiti atenti cand cumparati carne de miel, peste, oua si vin. Oferta bogata a comerciantilor, in apropierea Sarbatorilor Pascale, nu trebuie sa va faca sa uitati regulile importante ce trebuie respectate la cumpararea unui produs alimentar. Mare atentie la starea ambalajelor, cantitatile nete declarate de producator, modul in care sunt prezentate informatiile de pe etichete sau pret! Reprezentantii Protectiei Consumatorilor recomanda sa nu achizitionati produse alimentare de la vanzatorii ambulanti, deoarece riscati sa va puneti sanatatea in pericol. „Le recomand consumatorilor sa cumpere numai din locuri autorizate. Produsele expuse spre vanzare pe trotuare, in portbagajele masinilor etc., chiar daca sunt vandute la un pret mai mic, reprezinta un risc pentru cumparatori”, este sfatul lui Constantin Cerbulescu, presedintele Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor, anuntaDoctorulZilei.ro.
Alimentele care ne imbatranesc. Ce nu trebuie sa mananci daca vrei sa ramai tanara. Anumite alimente sau bauturi consumate in exces ne fac sa imbatranim. Huffington Post a realizat o lista a mancarurilor si bauturilor pe care ar trebui sa le consumam ponderat sau, daca se poate, sa nu le consumam deloc, potrivit Mediafax. Desi fiecare dintre noi consuma zahar, este bine sa fim atenti la acesta si sa nu facem exces. O cantitate mare de zahar in organism duce la un ten mai aspru, informeaza huffingtonpost.com. Mancarea de tip fast-food este, de asemenea, periculoasa pentru ca aceasta contine foarte multe grasimi. Sarea trebuie sa fie si ea consumata cu atentie pentru ca deshidrateaza organismul. Deshidratarea te face sa pari mai obosit. Cafeaua deshidrateaza, de asemenea, organismul si ne face sa parem mai obositi, informeazaRomania Libera.
Cum sa faci fata temperaturilor de vara. Temperaturile care depasesc 30 de grade Celsius sunt, deja, un pericol pentru persoanele in varsta si pentru cele cu afectiuni cronice. Si adultii sanatosi tolereaza cu dificultate temperaturile din aceasta perioada si au nevoie de o hidratare corecta, cu atat mai mult varstnicii si bolnavii cronic. La cele mai mari riscuri se expun persoanele cu boli cardiace, hipertensiune arteriala, boli renale, obezitate, varice, diabet zaharat, boli dermatologice, probleme ale aparatului respirator sau cu tulburari neurologice, scrieAdevarul.
Dieta-minune care pastreaza mintea ascutita si inima sanatoasa. Exista mai multi factori care influenteaza dezvoltarea si progresia afectiunilor cardiovasculare si a declinului mintal. Majoritatea expertilor sunt de acord ca alimentatia joaca un rol important in prevenirea degradarii creierului si a afectiunilor inimii. ,,Chiar si cele mai bune medicamente reduc bolile de inima cu 25%, acelasi lucru il poate face si dieta mediteraneana”, spune Walter Willett, seful departamentului de Nutritie de la Harvard School of Public Health. Potrivit unui studiu de lunga durata, acest stil de alimentatie reduce considerabil riscul problemelor de inima si in special al atacului de cord, in cazul varstnicilor, obezilor sau diabeticilor, anuntaDoctorulZilei.ro.