Sari direct la conținut

Utile: Specialiştii confirmă: care este cea mai sănătoasă pâine; Problema care îți distruge ficatul într-un mod mai agresiv decât alcoolul și zahărul; Hormonul de crestere actioneaza pentru a preveni scaderea in greutate

HotNews.ro
Sanatate, Foto: Colaj foto
Sanatate, Foto: Colaj foto

In cazul bolilor pulmonare, vocea sparta si respiratia suieratoare ar putea fi mai mult decat un semn de raceala. Oamenii de stiinta de la Universitatea din Michigan au descoperit, printr-un nou studiu, ca vocea sparta si respiratia suieratoare ar putea fi sunetele unei boli care progreseaza. Cercetarea descrie cum mecanismul prin care se produc aceste zgomote in timpul respiratiei ar putea fi o cauza a leziunilor si inflamatiilor. De obicei, suieraturile sunt specifice astmului si emfizemului. Uneori, suieraturile se pot auzi atat de tare, incat nu este nevoie de stetoscop, potrivit medlife.ro.

Specialiştii confirmă: care este cea mai sănătoasă pâine. Specialiştii au reuşit să determine care este cea mai sănătoasă pâine şi au ajuns la concluzia că cea din grâu încolţit conţine cea mai mare cantitate de nutrienţi. Grâul încolţit este practic gârul întreg care trece prin procesul de germinare care are un impact mai mare asupra atributelor nutriţionale ale seminţelor, ceea ce înseamnă că grâul încolţit ar putea avea anumite beneficii unice spre deosebire de pâinea din grâu întreg, potrivit CSID.ro.

Problema care îți distruge ficatul într-un mod mai agresiv decât alcoolul și zahărul. Când oamenii se gândesc la boli hepatice, primul vinovat pe care îl găsesc este excesul de alcool. Însă mai există nenumărate obiceiuri zilnice care îți stresează ficatul. Dincolo de băut, mâncat nesănătos, luat medicamente ”după ureche”. Conform unor cercetări, insuficienţa colinei poate contribui la dezvoltarea cirozei la alcoolici; pe de altă parte, alimentaţia bogată în colină poate împiedica distrugerea ficatului sub acţiunea alcoolului, potrivit doctorulzilei.ro.

Analizarea a 500.000 de oameni a scos la iveală cât de periculos este să consumi un singur pahar de alcool zilnic. Experţii au descoperit că unul sau două pahare de băuturi alcoolice zilnice cresc riscul de accident vascular cerebral cu 10-15%, iar patru doze măresc posibilitatea cu 35%. Cu alte cuvinte, alcoolul în cantităţi moderate nu este benefic pentru sănătate. Studiul a definit o porţie de băutură ca fiind un pahar mic de vin, o sticlă de bere şi o singură doză de băuturi spirtoase, potrivit Descoperă.

Hormonul de crestere actioneaza pentru a preveni scaderea in greutate. Oamenii de stiinta de la Universitatea Sao Paulo, Brazilia, au descoperit, printr-un nou studiu, ca hormonul de crestere (GH), care stimuleaza maturizarea scheletica, cresterea osului liniar si ajuta la mentinerea tesuturilor si organelor pe tot parcursul vietii, actioneaza direct asupra creierului pentru conservarea energiei atunci cand corpul pierde greutate. Hormonul de crestere cerebral nu este implicat doar in metabolismul cresterii, el influenteaza si raspunsurile metabolice care conserva energia atunci cand ne e foame, sau cand tinem o dieta, potrivit medlife.ro.

Un singur aliment reduce drastic riscul bolilor de inimă, dacă ai diabet. Conform unui studiu efectuat în Statele Unite, cinci porţii de nuci (a câte 28 de grame) consumate într-o săptămână contribuie la scăderea cu 17% a riscului total de incidenţă a bolilor cardiovasculare în cazul persoanelor cu diabet de tipul 2 în comparaţie cu efectele consumului unei cantităţi mai mici de o porţie pe lună. Totodată, participanţii la studiu au prezentat o diminuare cu 20% a riscului de apariţie a bolii coronariene, potrivit doctorulzilei.ro.

Alegeri 2024: Vezi aici prezența și rezultatele LIVE pe hartă și grafice interactive.
Sondaje, Comparații, Informații de la celelalte alegeri. Toate datele esențiale pe alegeri.hotnews.ro.
ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro