Sari direct la conținut

Utile: Submarinul care creează mini-ghețari pentru a încetini creșterea nivelului mării; Povestea omului de zăpadă – știai că a apărut din Evul Mediu?

HotNews.ro
Utile, Foto: Colaj foto
Utile, Foto: Colaj foto

Submarinul care creează mini-ghețari pentru a încetini creșterea nivelului mării. Unul dintre principalele efecte negative ale schimbării climatice este creșterea nivelului mării, iar acești mini-ghețari ar putea rezolva problema. O echipă de designeri vine cu o propunere prin care speră să rezolva problema creșterii prea rapide a nivelului mării. În acest sens, a creat un submarin care produce iceberg-uri în miniatură. Ar avea o lățime de 24 de metri și o grosime de aproximativ patru de metri. Scopul acestui submarin este să înlocuiască gheața care se topește cu mini-ghețari. Acesta funcționează cam așa: în primul rând, se scufundă sub nivelul mării, unde își umple recipientul în forma de hexagon din interior cu apă, și se ridică apoi la suprafață și filtrează sarea din apă, pentru a îngheța mai repde, potrivit Playtech.ro.

Cum poţi scăpa de cârcei sau de crampe musculare. Imediat ce simţi că urmează să ai o astfel de crampă sau spasm, întinde vârful piciorului în sus spre genunchi. În cazul în care acest lucru nu funcţionează, coboară din pat şi pune toată greutatea corpului pe piciorul afectat până când durerea dispare. Poţi încerca oricare din remediile de mai jos, iar dacă durerea nu dispare, ia un antiinflamator. Principalele cauze declanşatoare ale crampelor musculare în zona piciorului sunt: lipsa de potasiu, ortostatismul îndelungat, poziţia în şezut pentru mai mult timp, prea multe exerciţii fizice, lipsa de calciu şi magneziu, deshidratarea, medicamente cum ar fi cele pentru reglarea tensiunii arteriale, diuretice, contraceptive orale, antipsihotice, statine şi steroizi, sarcină sau de procesul normal de îmbătrânire, relatează Click.ro.

Povestea omului de zăpadă – știai că a apărut din Evul Mediu? Istoricii care au scotocit prin documente vechi nu au găsit decât urme vagi ale omului de zăpadă. Însă, conform celor spuse, se pare că încă din Evul Mediu, lumea obişnuia să pună bulgări peste bulgări pentru a-i da viaţă personajului, vestitul om de zăpadă de astăzi. Există înscrisuri conform cărora un artist tânăr, de doar 19 ani, ar fi fost plătit în anul 1494 de edilul din Florenţa, Italia, pentru a sculpta un om de zăpadă în curtea reşedinţei sale. La acea vreme, oamenii de zăpadă erau făcuţi cu mai multă grijă decât azi şi trataţi ca opere de artă, nu mijloace de distracţie în timpul liber, arată Libertatea.

Cea mai bună hrană pentru creier. Alimentul-medicament care previne demența. Cei care mănâncă pește au mai multă materie cenușie în zona responsabillă cu memoria, potrivit unei noi cercetări. Studiul a fost publicat în American Journal of Preventive Medicine şi s-a bazat pe observarea a 260 de voluntari. Ei au scris despre dieta pe care o au şi apoi au fost supuşi unor teste la RMN. Cercetătorii au observat că subiecţii care mâncau peşte fiert sau preparat la cuptor în fiecare săptămână aveau mai multă materie cenuşie, iar asta înseamnă că aveau şi o memorie mai bună, scrie DoctorulZilei.ro.

Cancerul pulmonar, boala care afectează din ce în ce mai mulţi români. ”Face cele mai multe victime în ţara noastră’. Cancerul pulmonar este principala cauză de mortalitate oncologică din România, cu peste 10.000 de decese, arată un raport al GLOBOCAN (Global Cancer Observatory). Potrivit raportului, în România, în anul 2018, au apărut 11.340 de cazuri noi de cancer pulmonar. Incidenţa mai mare a afecţiunii a fost identificată în rândul bărbaţilor, cu peste 8.000 de cazuri confirmate. La nivel naţional, cancerul pulmonar este principala cauză de mortalitate oncologică, aproximativ 10.277 de persoane pierzându-şi viaţa din cauza acestei afecţiuni. Statisticile internaţionale arată că, la fiecare 18 secunde, undeva în lume, o persoană îşi pierde viaţa din cauza cancerului pulmonar, afecţiunea provocând şi cele mai multe decese dintre toate cancerele, notează Descoperă.ro.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro