Sari direct la conținut

Utile: Tehnica SF prin care hackerii pot controla wireless telefoane și nu numai; Cum să comunici cu un adolescent rebel

HotNews.ro
Utile, Foto: Colaj foto
Utile, Foto: Colaj foto

Tehnica SF prin care hackerii pot controla wireless telefoane și nu numai. Că e vorba de un iPhone, un produs de la Samsung sau boxe inteligente de la Google, toate acestea au în comun o vulnerabilitate descoperită acum. Specialiști în securitate cibernetică au reușit să le controleze, de la distanță, cu ajutorul unui laser. Apple, Samsung și Google au ceva în comun: asistenți digitali. Siri, Bixby, respectiv Assistant preiau comenzi de la tine și execută diverse instrucțiuni. Dar dacă cineva ar putea controla asistenții? Asta au încercat și au reușit specialiști în securitate cibernetică. Echipa japonezo-americană a folosit un laser pentru asta. Cu ajutorul unui laser proiectat să reproducă vibrațiile pe care sunetul, în mod natural, le-ar genera. Astfel, au reușit să păcălească Google Assistant, Siri, Bixby şi Amazon Alexa să preia comenzi, conform Playtech.ro.

Proprietăţile medicinale ale canabisului, cercetate în cea mai amplă testare clinică din Europa. Proprietăţile medicinale ale canabisului vor fi analizate în ceea ce se doreşte a fi cea mai amplă testare clinică din Europa, la care vor participa până la 20.000 de pacienţi. În cadrul Project Twenty21, până la 20.000 de pacienţi din Marea Britanie vor primi canabis medicinal, pe o perioadă de doi ani. Canabisul medicinal a fost legalizat anul trecut în Marea Britanie, dar mulţi pacienţi nu au acces la el, potrivit profesorului David Nutt, de la Drug Science, organizaţia medicală independentă care a lansat proiectul. „Pacienţii nu primesc tratament sau se îndatorează pentru a cumpăra substanţa cu reţete date de medici privaţi sau sunt puşi sub acuzare dacă apelează la piaţa neagră”, se arată în articolul Descoperă.ro.

Cum să comunici cu un adolescent rebel. Adu-ţi aminte de perioada adolescenţei tale şi astfel vei reuși să-i înţelegi mai bine reacţiile. Adolescenţa este perioada în care copilul începe să-şi declare deschis gusturile şi preferinţele cu privire la tot ceea ce-l înconjoară şi să-şi formeze personalitatea. Nu-i ţine discursuri interminabile despre cum ar trebui să se comporte la vârsta lui şi nici nu-l contrazice în tot ceea ce-ţi spune. Demonstrează-i totuși că tu eşti încă şeful în casă şi chiar dacă el a început să se maturizeze, asta nu înseamnă că nu trebuie să ţină cont şi de părerea ta. Dar vorbeşte-i pe un ton calm şi liniştit şi comunică-i doar ceea ce are de făcut, fără a mai aştepta alte replici din partea lui, care vor veni cu siguranţă în urma ta, notează Libertatea.

Tensiunea arterială are noi valori considerate normale. Ce măsuri trebuie să iei de îndată în cazul hipertensiunii. Tensiunea arterială are noi valori considerate normale, după ce Asociația Americană a Cardiologilor (AHA) a lansat în 2018 un nou ghid pe această temă. AHA nu mai publicase un ghid de 14 ani, iar schimbările sunt notabile în ceea ce privește măsurarea, dar și gestionarea tensiunii arteriale. Acum nu se subliniază doar importanța majoră a tratamentului medicamentos, ci și schimbarea radicală a stilului de viață. Conform noilor recomandări, gradul I de hipertensiune arterială corespunde valorilor de peste 130/80 mmHg (spre deosebire de vechile ghiduri, care indicau o valoare-prag de 140/90 mmHg), scrie Doctorul Zilei.ro.

Cum să economiseşti bani pentru a călători mai mult: sfaturi de la bloggeri de turism români. Câţiva bloggeri, ambasadori ai motorului de căutare momondo.ro, care au pus călătoriile în capul listei de priorităţi, au povestit cum reuşesc ei să pună bani la saltea ca să-i scoată apoi pentru a mai vedea o bucată de lume. Stai cu ochii pe companiile aeriene. Cel mai bine este să utilizezi un motor de căutare care te ajută să vizualizezi centralizat ofertele companiilor aeriene. Îţi poţi seta alerte de zbor. Documentează-te în privinţa obiectivelor turistice. Eu fac o listă cu toate obiectivele, adresa, costul biletului şi programul de vizitare, iar apoi încep să selectez în funcţie de distanţa de parcurs, dar şi de cât de interesant este respectivul obiectiv, arată Adevărul.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro