Utile: Top 7 remedii benefice pentru stimularea memoriei; Exerciţii simple pentru a-ţi creşte atenţia şi concentrarea; Ce se întâmplă, de fapt, dacă nu mai mănânci după șase seara și renunți la pâine?
Exerciţii simple pentru a-ţi creşte atenţia şi concentrarea. În primul rând, ceea ce trebuie să ştii este că atenţia este văzută de psihologi şi de alţi specialişti precum un muşchi (cu cât o foloseşti mai mult, cu atât ea se dezvoltă, cu cât o foloseşti mai puţin, ea scade). Studiile au arătat că pentru refacerea „muşchiului” atenţiei este nevoie să stabileşti sesiuni de lucru cu pauze regulate între ele, potrivit Descoperă.ro
Top 7 remedii benefice pentru stimularea memoriei. Banana este recomandată de nutriționiști persoanelor suprasolicitate. Delicioasa banană este o sursă valoroasă de energie și ascunde în compoziţia sa serotonina, hormonul fericirii. Totodată, banana are şi un conţinut ridicat de potasiu, un mineral vital pentru organism, ce combate stresul. Nutriționiștii insistă ca persoanele suprasolicitate să consume frecvent banane, deoarece în compoziția acestui fruct există și vitaminele B6 şi B9, notează Click.
Ce se întâmplă, de fapt, dacă nu mai mănânci după șase seara și renunți la pâine? Cu toţii am auzit că dacă vrem să ne menţinem în formă şi chiar să slăbim ar fi bine să renunţăm la mese după ora 18:00 şi să eliminăm pâinea cu totul din alimentaţie. Nutriţioniştii spulberă însă acest mit atât de popular la români. Masa de seară este şi ea importantă pentru o dietă sănătoasă, dar trebuie să nu facem excese, conform Doctorul Zilei.
Persoanele analfabete prezintă un risc dublu de a dezvolta demenţă. Scrisul şi cititul ar putea fi un factor de a preveni demenţa pe măsură ce îmbătrâneşti, arată un studiu al unor cercetători de la Universitatea Columbia, publicat recent în jurnalul Neurology. Cercetătorii au analizat 983 de adulţi, cu vârste de peste 65 de ani. Cei care nu învăţaseră să scrie şi să citească aveau de aproape trei ori un risc mai mare de a avea demenţă decât cei care puteau citi, scrie Descoperă.ro
Cinci cauze ale durerilor de spate si cum sa le elimini. Statul pe scaun timp îndelungat poate provoca dureri de spate ori poate agrava o problemă deja existentă a coloanei. Persoanele care lucrează la birou se confrunta cel mai adesea cu dureri de spate cauzate de statul pe scaun într-o poziție incorectă. Postura greșita sporește stresul si pune presiune pe discurile spinale si pe mușchii spatelui. Pentru a evita apariția durerilor de spate este indicat sa ne luăm pauze dese pentru a face câteva exerciții de intindere a muschilor, notează Diva Hair.