Sari direct la conținut

Utile: Zantac, denumirea comercială a Ranitidinei, suspectat că facilitează apariția cancerului; 60% dintre tinerii români au avut cel puţin un contact sexual neprotejat

HotNews.ro
Utile, Foto: Colaj foto
Utile, Foto: Colaj foto

Cum scăpăm de acnee. La ce trebuie să fii atent zilnic. Acneea este o afecţiune cronică, inflamatorie, a glandelor sebacee, care duce la apariţia de puncte albe, negre, pustule, chisturi şi noduli, în special la nivelul feţei, trunchiului, braţelor. Afectează 3 din 4 persoane cu vârsta cuprinsă între 11 şi 30 de ani, dar poate să persiste şi până după 45 de ani. Pentru a scăpa de acnee, primul pas este o consultaţie dermatologică, unde specialistul va identifica tipul de piele, cauzele afecţiunii, fiind posibil să solicite şi efectuarea unor analize, atât de sânge, cât şi din leziuni cutanate. Apoi va propune un plan personalizat de tratament. Acesta implică schimbarea cremelor de îngrijire obişnuite cu unele dermato-cosmetice special concepute pentru tenul acneic, schimbarea fondului de ten cu unul noncomedogen, fără uleiuri, tratament local cu geluri şi creme dedicate, dar şi tratament medicamentos cu antibiotice orale, dacă este cazul, scrie Click.

60% dintre tinerii români au avut cel puţin un contact sexual neprotejat de la începerea vieţii sexuale, arată cel mai recent chestionar realizat de planificaneprevazutul.ro, o platformă online de educaţie sexuală şi contraceptivă. Cu toate astea, 93% dintre ei ştiu că o sarcină poate apărea chiar şi în urma primului contact sexual, iar 66% dintre ei se tem de instalarea unei sarcini nedorite în cazul unui contact neprotejat. Mai mult, peste 15% dintre tineri nu folosesc metode contraceptive, în timp ce 57% dintre ei declară că folosesc prezervativul, iar 18% dintre ei se bazează pe metoda retragerii, deşi prezintă un risc de eşec de 26%, conform Descoperă.ro.

Cercetător român: ”Acest fruct este un stimulent minunat pentru ficat şi dizolvă acidul uric şi al alte otrăvuri din organism”. Vara este un moment minunat pentru detoxifierea organismului deoarece fructele şi legumele proaspete, care uşurează acest proces, pot fi găsite pretutindeni. Deşi este foarte importantă pentru organism, dieta de detoxifiere este adoptată de aproximativ 40% din populaţie. Pepenele este principalul fruct de vară care detoxifică organismul. Conţine cantităţi mari de citrulina. Acest lucru ajuta la crearea argininei care elimină amoniacul şi alte toxine din organism, notează Doctorul Zilei.

Hormonul care poate genera hiperactivitate sexuală. Un nou studiu efectuat pe bărbaţi şi pe femei a scos la iveală un posibil rol al oxitocinei, hormonul „fericirii şi ataşamentului”, în hipersexualitate, potrivit rezultatelor publicate recent în jurnalul Epigenetics. Descoperirile ar putea deschide calea către tratarea tulburării. Tulburarea hipersexuală, denumită şi comportament sexual compulsiv sau compulsie sexuală, este recunoscută de către Organizaţia Mondială a Sănătăţii, fiind caracterizată prin gânduri obsesive legate de sex, nevoia incontrolabilă de a face sex sau obiceiuri sexuale care implică o serie de probleme sau riscuri. Potrivit literaturii de specialitate, între 3 şi 6 % din populaţia mondială suferă de hipersexualitate, notează Descoperă.ro.

Zantac, denumirea comercială a Ranitidinei, suspectat că facilitează apariția cancerului. Mai multe țări au retras medicamentul de pe piață Retailerul american CVS a devenit sâmbătă cea mai recentă companie care suspendă vânzarea unui medicament pentru arsuri la stomac, suspectat că facilitează apariția cancerului. Este vorba despre Zantac, denumirea comercială a Ranitidinei. Acesta este, printre altele, un medicament care ajută la reducerea acidului stomacal, fiind frecvent utilizat în tratamentul ulcerului, a bolii de reflux gastroesofagian și a sindromului Zollinger-Ellison, conform Libertatea.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro