Sari direct la conținut

Varza murata – medicament curat. Sase motive sa va folositi de ea

HotNews.ro

Este ieftina, gustoasa si nu ingrasa. Cu toate astea, tot mai putini oameni o trec pe lista lor de cumparaturi. Varza murata este folosita de secole ca leac impotriva unor boli grave. La ce anume este buna, aflati din articol.

Intareste sistemul imunitar.

Plina de vitamine si minerale, este recomandata de secole celor care vor au un sistem imunitar slabit. Ea contine fitochimicale care se creaza in timpul procesului de fermentatie. Acestea sunt substante cu efecte atioxidante, care ajuta la detoxifierea organismului, stimuleaza sistemul imunitar, regleaza metabolismul hormonilor, sunt antibacteriale si antivirale.

Ajuta in lupta impotriva cancerului.

Numeroase studii arata ca varza murata este un inhibitor al cancerului. In timpul fermentatiei, produce o substanta numita isotiocianat, care previne raspandirea cancerului, in special al celui de san, colon, prostata, plamani si ficat.

S-a dovedit un leac impotriva gripei aviare.

S-a dovedit a fi o arma secreta impotriva gripei aviare.

Un om de stiinta corean a luat 13 pui infectati cu virusul gripei aviare, i-a hranit cu varza murata si, dupa o saptamana, a descoperit ca 11 dintre ei s-au insanatosit. Expertii cred ca o bacterie Lactobacillus, produsa in timpul fermentatie, a ajutat pasarile sa invinga virusul H5N1.

Ne fereste de probleme ale aparatului digestiv.

Varza murata mentine echilibrul din bacteriilor din tractul gastrointestinal. Este una dintre putinele alimente care contine Lactobacillus plantarum, o bacterie care ajuta sistemul digestiv, marind anticorpii care lupta impotriva infectiilor si inhiba alte bacterii precum E.coli si salmonella. Varza murata alina durerile de stomac si ii ajuta pe cei care au probleme cu constipatia.

Are proprietati detoxifiante.

Este plina de vitamine. O portie contine doar 32 de calorii, furnizeaza 102% din cantitatea zilnica de vitamina K si 35% vitamina C. Cum contine si fier, celor care sufera de anemie li se recomanda 1-2 pahare de zeama de varza pe zi. Aceeasi cantitate si pentru cei care au stari depresive.

Varza nu face bine numai la sanatate, ci este folosita si in tratamentele de frumusete. Se fac masti cu frunze de varza acra, lotiuni cu suc proaspat extras, comprese cu frunze zdrobite.

Surse: sauerkraut.com, telegraph.co.uk

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro