Victor Grigorescu, ministrul propus al Energiei, a fost avizat favorabil in unanimitate in comisiile parlamentare
Victor Vlad Grigorescu a primit, la fel ca restul colegilor sai din cabinetul lui Dacian Ciolos, un aviz favorabil in unanimitate in cadrul comisiilor de specialitate unde a fost audiat luni.
Citeste si: Cine este Victor Grigorescu, ministrul propus al Energiei
Fragmente din declaratiile lui Grigorescu:
„Intentionez sa convoc comandamentul de iarna pentru a evalua stocul de gaz natural, carbune, pacura pentru a ne asigura ca stocul poate rezista provocarilor pe care le pune sezonul rece
In sectorul resurselor regenerabile este nevoie de un dialog cu toate partile interesate, ma gandesc la ANRE, la Consiliul Concurentei pentru a identifica o solutie de echilibru in ceea ce priveste mecanismele de promovare a energiei din resurse regenerabile.
Imi doresc sa contiuam sa atragem tineri, exista specialisti, dar si un decalaj de varsta. Am aceasta convingere ca este necesar sa facem un transfer de expertiza catre generatiile viitoare. „
Din raspunsurile la intrebarile parlamentarilor:
„Sunt constient ca avem o problema de salarizare majora, ramane o prioritate.
Cu siguranta criteriile de performanta (in companii – n.r.) sunt foarte importante, remuneratiile trebuie sa fie pe masura, tebuie sa inceapa cu directorul general, de la varf.
Cat priveste carbunele, raman la ferma convingere ca aceasta resursa are un rol extrem de important in economie. Este ultima resursa in cazul in care nimic altceva nu mai functioneaza.
Avem anumite zone miniere unde sunt necesare eforturi. Vom continua in directia conservarii acestei resurse. (Avem) un mix de resurse echilibrat, suntem a treia tara dpdv a independentei energetice.
Cand se finalizeaza strategia energetica? Nu vreau sa fac speculatii dar cat de repede va fi posibil.
Preturile sunt un lucru important, nu intru in detalii dar am sa spun ca unul dintre elementele importante este o piata competitiva. O piata transparetna ne va permite sa pastram un pre pentru consumator. Uniunea energetica va duce cu siguranta la deschiderea pietelor de energie si este cert ca Romania nu a atins o convergenta cu UE la nivelul de trai. Sprijinim ideea identificarii unui concept unitar de consumator vulnerabil.