Sari direct la conținut

VIDEO Google va lansa in 2017 telefonul modular la care poti adauga sau poti scoate rapid diverse componente

HotNews.ro
Telefonul modular din Project Ara, Foto: Captura YouTube
Telefonul modular din Project Ara, Foto: Captura YouTube

​Google a anuntat noi detalii despre Proiectul Ara, un smartphone modular la care o serie de componente precum camera, boxele sau scannerul de amprente pot fi rapid scoase si inlocuite. Prima versiune va ajunge la dezvoltatori in toamna si in 2017 va fi lansata o varianta pentru public. Elementele vor putea fi scoase prin comenzi vocale de tipul „OK Google!” si Ara a devenit o divizie separata, semn ca proiectul este tratat cat se poate de serios.

In prezent 30 de angajati ai Google testeaza acest concept ca pe un telefon de fiecare zi pentru a-i aduce imbunatatiri. In timp ce la tot mai multe telefoane nici macar nu mai poti scoate bateria, Google incearca ceva total opus, telefonul la care poti inlocui mai multe componente foarte rapid.

Display-ul, procesorul, RAM-ul si memoria interna nu pot fi scoase, insa alte elemente se bucura de modularitate. Sunt sase slot-uri in care pot fi introduse diverse lucruri, precum camera, senzorul de amprenta, lanterna, mini-proiector sau un mic display e-ink.

Marele avantaj ar fi ca, spre exemplu, daca apare o boxa mai performanta care intra in acel slot, poate fi extrem de simplu inlocuita chiar de posesorul telefonului, fara probleme. La fel si daca un element se strica, nu mai este nevoie sa mergi la service, sa platesti manopera si piesa cu adaos de pret.

O caracteristica utila tine de faptul ca poate fi extinsa capacitatea bateriei, pe langa bateria clasica putand fi adaugate si alte module care sa-i extinda autonomia.

Partea foarte buna este ca modulele se schimba prin software, pentru a evita defectele mecanice cauzate din greseala de utilizator. Un buton de pe laterala duce la afisarea unui meniu din care poti alege ce componenta vrei sa fie ejectata sau cmponenta poate fi scoasa prin comanda vocala stil OK Google.

Surse: The Next Web, TechCrunch

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro