Sari direct la conținut

VIDEO Trupele Moscovei folosesc un nou tip de dronă pe frontul din Ucraina, susține ministrul rus al Apărării

HotNews.ro
VIDEO Trupele Moscovei folosesc un nou tip de dronă pe frontul din Ucraina, susține ministrul rus al Apărării
Imagine distribuită de ministerul rus al apărării cu o dronă care folosește inteligență artificială. Sursă foto: X

Ministrul rus al Apărării, Andrei Belousov, a declarat vineri că dronele cu inteligență artificială joacă un rol cheie pe câmpul de luptă din Ucraina și a îndemnat la mai multă instruire a trupelor cu privire la modul de utilizare a acestora, informează Reuters.

Ministerul condus de Belousov a publicat o înregistrare video în care acesta vizitează un centru pentru tehnologii de ultimă generație pentru drone și vorbește cu operatori de vehicule aeriene fără pilot.

Un soldat i-a arătat lui Belousov o simulare cu o dronă echipată cu recunoaștere automată a imaginii cu ajutorul inteligenței artificiale care atacă o barcă mică pe un râu.

„Se fixează pe țintă și deja o capturează”, i-a spus militarul ministrului. „Chiar dacă există o pierdere a controlului, aceasta (inteligența artificială, n.r.) va dirija drona spre ea”.

Belousov a declarat că două detașamente echipate cu drone cu inteligență artificială sunt deja desfășurate în estul Ucrainei, precum și în regiunile Belgorod și Kursk din Rusia, unde trupele luptă pentru a respinge trupele ucrainene care au lansat o incursiune surpriză peste graniță în luna august.

„Băieții luptă, și luptă cu mare succes”, a declarat Belousov.

Ministerul rus al Apărărioi a declarat că intenționează să formeze și să doteze încă cinci unități pentru a efectua astfel de misiuni cu drone „24 de ore din 24”. Belousov a spus că soldații trebuie să fie instruiți în consecință.

Președintele Vladimir Putin a declarat luna trecută că Rusia a crescut producția de drone de aproximativ 10 ori, până la aproape 1,4 milioane de unități în acest an.

Ucraina a utilizat, de asemenea, drone pe scară largă în timpul războiului, inclusiv pentru a ataca obiective militare și instalații energetice de pe teritoriul Rusiei. Un astfel de atac a provocat luna trecută o explozie de mărimea unui cutremur la un important arsenal de arme din regiunea rusă Tver, la vest de Moscova.

INTERVIURILE HotNews.ro