Sari direct la conținut

Viktor Orban: Vaccinarea este crucială pentru „viaţa noastră, libertatea noastră”

HotNews.ro
Viktor Orban: Vaccinarea este crucială pentru „viaţa noastră, libertatea noastră”

Premierul ungar Viktor Orban a subliniat luni într-un discurs în faţa deputaţilor că succesul strategiei anticoronavirus a ţării sale depinde de campania de vaccinare, adăugând că vaccinarea este singurul mod de a combate acest virus şi că din experienţa Ungariei, după trei valuri de pandemie, a reieşit clar că restricţiile şi măştile nu-l pot învinge şi nici măcar încetini, relatează Agerpres citând agenția ungară MTI.

Dar, dacă se vaccinează suficienţi oameni, se poate menţine o viaţă normală, a notat Orban.

El a menţionat că majoritatea ungurilor s-au vaccinat şi a făcut apel la cei care nu s-au vaccinat încă să o facă, inclusiv cu o a treia doză, care „cu siguranţă creşte nivelul de protecţie”.

În orice caz, Ungaria este pregătită să răspundă unui nou val al pandemiei, Viktor Orban explicând că guvernul a cerut parlamentului să prelungească valabilitatea ordonanţei speciale şi a măsurilor special anti-Covid până la sfârşitul acestui an.

El a afirmat pe de altă parte că economia Ungariei „a repornit în zbor” şi creşterea PIB a ajuns la 17,9% în trimestrul al doilea, „cel mai mare nivel înregistrat vreodată”, economia revenind la nivelurile de dinaintea pandemiei, în timp ce majoritatea ţărilor UE „încă aşteaptă”.

După discursul lui Orban, liderii opoziţiei au reacţionat, Timea Szabo, de la Parbeszed, amintind de „inflaţia record” şi „preţurile record la petrol”, iar Peter Jakab, liderul Jobbik, remarcând că peste 2 milioane de unguri trăiesc sub nivelul sărăciei. La rândul său, Bertalan Toth, de la Partidul Socialist, a subliniat că premierul nu a spus nimic despre cei 30.000 de oameni care au murit de Covid-19, de faptul că numărul celor vaccinaţi în Ungaria este „mult sub” media UE şi despre „listele de aşteptare în creştere” din spitale şi miile de cadre medicale care părăsesc sistemul de stat, în plină pandemie.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro