Sari direct la conținut

Wall Street inchide in usoara crestere incurajata de decizia BCE

HotNews.ro

Bursa de la New York a incheiat sesiunea de miercuri in usoaracrestere, investitorii fiind incurajati de anuntul facut de Banca Centrala Europeana (BCE) care discuta miercuri si joi un program masiv de rascumparare de active in valoare de 50 de miliarde de euro pe luna pana la finele lui 2016: Dow Jones a castigat 0,22%, iar Nasdaq 0,27%.

Dow Jones a crescut cu 30.05 puncte la 17.554,28 puncte, iar Nasdaq, dominat de actiunile pe tehnologice, a urcat cu 12.58 puncte la 4.667,42 de puncte.

Si S & P 500 a crescut cu 0,47% sau 9.57 puncte la 2.032,12 de puncte.

Banca Centrala Europeana (BCE) discuta miercuri si joi un program masiv de rascumparare de active in valoare de 50 de miliarde de euro pe luna pana la finele lui 2016, potrivit informatiilor publicate de presa miercuri, scrie AFP.

Aceasta propunere, care inseamna injectarea a 1.000 de miliarde de euro in circuitul financiar in mai putin de doi ani, se va afla in centrul discutiilor guvernatorilor institutiei monetare in cadrul unui dineu care are loc miercuri seara, precum si joi, cu ocazia reuniunii de politica monetara, spune agentia americana Bloomberg, care citeaza doua surse bancare de rang inalt.

Forma finala a acestui program este susceptibila de a varia semnificativ in functie modul in care vor decurge dezbaterile, subliniaza aceste doua surse, care subliniaza ca unda verde pentru acest program nu va fi data inainte de 1 martie.

BCE urmeaza sa anunte joi, la ora 12,45 GMT, decizia privind dobanda de interventie, care va fi urmata la 13,30 GMT de o conferinta de presa foarte asteptata a presedintelui Mario Draghi.

In fata riscului de deflatie care ameninta zona euro si a dificilei relansari economice, acesta ar urma sa anunte injectii masive de lichiditati in circuitul financiar prin intermediul achizitiei de active, in special obligatiuni de stat.

Un astfel de program, desemnat prin termenul tehnic „relaxare cantitativa” sau „QE” potrivit acronimului anglo-saxon, urmareste relansarea dinamicii creditului si a inflatiei reducand costul de imprumut sau devalorizand cotatia euro fata de alte valute.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro