Sari direct la conținut

Weekend trending în București, 30 septembrie – 1 octombrie: festival de street art în Dorobanți, primul târg botanic, singurul restaurant cubanez din oraș și sărbătoarea cafelei de specialitate

HotNews.ro
Casa Mariei Mihaiescu (Mita Biciclista), Foto: Inquam Photos / Octav Ganea
Casa Mariei Mihaiescu (Mita Biciclista), Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

E deja ultimul weekend din septembrie, un lucru cam greu de crezut având în vedere ce temperaturi sunt afară. Mai degrabă ai avea impresia că e un 61 august, decât 30 septembrie. În aceste condiții, Bucureștiul are multe de oferit în materie de petrecere a timpului liber.

A venit și momentul să-i trezești pe cei care și-au pus la începutul lunii statusuri cu renumita piesă de la Green Day și să-i scoți în oraș la o cafea, o bere artizanală, o specialitate cubaneză, un festival de street art în Dorobanți sau o piesă de teatru.

Mă rog, vezi tu mai jos ce se potrivește mai bine.

De data asta sărim peste recomandarea de cafenea de specialitate, pentru că în acest weekend are loc Slow Coffee Festival – cea de-a șaptea ediție a evenimentului dedicat iubitorilor de cafea de specialitate.

Anul acesta va fi vorba de o sărbătoare de trei zile (29 septembrie – 1 octombrie) ce va avea loc la Galeriile Senat – Combinatul Fondului Plastic din București.

Acest festival este o mărturie a puterii transformatoare a cafelei, unde pasiunea se întâlnește cu angajamentul de a crea schimbări pozitive în lumea cafelei. Vor fi prezente cele mai multe cafenele de specialitate și prăjitorii din România, așa că este imposibil să bei o cafea mai bună în acest weekend altundeva decât aici.

Dacă până acum n-ai fost într-un restaurant cubanez, află că există așa ceva și în București. La o aruncătură de băț de Foișorul de Foc, se ascunde acest loc special – Restaurantul cubanez La Negra (Traian 238).

Cu pereți viu colorați și o atmosferă contagioasă de veselie, acest local promite o călătorie autentică în universul gusturilor cubaneze și poți încerca aici preparate precum Caldereta del mar, Ropa Vieja, Vaca Frita, Tamales, Yuca Frita și multe altele. În plus, de joi până duminică este și muzică cubaneză live.

În cazul în care nu știai, la La Mița Biciclista (Amzei 9/ Christian Tell 11) există și o mică terasă pe care funcționează un excelent cocktail bar. Ei se mândresc deja că ar face cel mai bun Amaretto Sour din oraș, dar au în meniu foarte multe alte cocktailuri pe care le poți încerca.

Casa Mița Biciclista/ Pagina de Facebook

Pe 30 septembrie, la AM. Social Space (Constantin Boșianu 21) are loc a treia ediție a târgului de produse franțuzești „Le Petit Marché des produits français”. Asta înseamnă că vei avea ocazia să cumperi de aici brânzeturi de la Amis de la Fête, lumânări parfumate de la Odysseé, cărți în franceză de la librăria Kyralina, produse de patiserie de la Caramel sau cosmetice organice de la Natural Paris.

Evenimente

Weekend-ul acesta, la Mezanin (Brezoianu 23-25), are loc prima ediție a târgului botanic Club Clorofila, unde pasionații de flori și plante au parte de o selecție de plante, flori, aranjamente și obiecte botanice pe care le pot achiziționa.

Club Clorofila este un concept de evenimente cu tema botanică pentru cei care-și doresc să se simtă mai aproape de natură în mijlocul orașului. Primul eveniment deschide conversația între pasionații de plante și crescători, producători și creatori locali independenți din București și împrejurimi. Intrarea este liberă.

Un alt nou festival care are loc în oraș în acest weekend este și Dorobanți Street Art Festival, care va avea loc pe 29 septembrie – 1 octombrie pe strada Puțul lui Zamfir.

Vor avea loc aici tot felul de workshop-uri, spectacole de dans și teatru stradal, picturi murale, un târg al designerilor români, dar și multe concerte: Zodier, Yuka, Rosario Internullo, raku, Omul din Pod și multe altele. Programul complet îl găsești aici, iar intrarea e liberă.

La MINA (George Constantinescu 2-4), primul muzeu de artă imersivă deschis în România, va avea loc în acest weekend cea de-a 23-a ediție a One Night Gallery.

Acesta se va desfășura în colaborare cu Alex Nimurad, ilustrator, designer și art director absolvent de arhitectură și arte. Lucrările sale sunt o dovadă a pasiunii sale pentru mitologie, artă clasică și design contemporan. Stilul său îmbină perfect aceste influențe diverse cu elemente minimaliste, rezultând un limbaj vizual cu adevărat unic și dinamic.

Expoziția va prezenta 21 de lucrări de artă, transpuse în AR, VR, show imersiv prin video-mapping și instalații interactive. Un bilet costă 50 de lei.

Sâmbătă seară, la Grădina Monteoru (Calea Victoriei 115) va ave loc evenimentul „Dor de Doină”, în cadrul căruia va fi readusă în prim-plan frumusețea autentică a doinei folclorice, patrimoniu cultural imaterial UNESCO.

Evenimentul va începe de la ora 18:00 cu o sesiune de discursuri captivante cu specialiști și etnomuzicologi, pentru a dezvălui secretele și înțelesurile doinei românești.

Apoi, vei putea fi martorul lansării exclusive a manualului digital, ghidul tău în călătoria explorării doinei folclorice. Iar la final va avea loc concertul susținut de Argatu’ și alți artiști speciali invitați.

Andrei Argatu, cunoscut sub numele de scenă Argatu’, este un artist ce a reușit să redefinească scena muzicală românească, îmbinând cu măiestrie elemente de folclor, hip-hop și electro-house. Intrarea este liberă, dar trebuie să anunți în prealabil.

Film&teatru

În ultimul weekend din septembrie avem și câteva piese de teatru care merită toată atenția. Prima ar fi „Tot ce-i minunat în lume”, care se joacă sâmbătă la unteatru.

Povestea fetiței care încearcă să își determine mama să vadă lumea prin ochii ei și ajunge să descopere un milion de motive pentru care viața este minunată se joacă la unteatru, în cadrul programului Spectacol Musafir și face parte din campania de awareness asupra depresiei și de destigmatizare la nivelul societății românești pe care VANNER COLLECTIVE a inițiat-o în 2017 alături de partenerii săi medicali. Detalii aici.

Un bilet costă 60 de lei.

Pe 1 octombrie, la Teatrul Mic se joacă „Vinovat.Nevinovat”, un spectacol care aduce în prim plan ideea de asumare a deciziilor și a responsabilităților cu care ne confruntăm, în contextul politic, social și cultural actual, marcat de incoerență.

Conduși de prejudecăți și sentimente personale, uneori contradictorii, cu greu ne putem obiectiva și lua atitudine pentru a discerne între bine și rău. În ce măsură și când anume începem să fim vinovați/ nevinovați în raport cu celălalt?

Este doar una dintre interogațiile pe care producția Teatrului Mic le lansează publicului spectator. Din distribuție fac parte mulți actori renumiți, precum Tudor Aaron Istodor, Cuzin Toma, Vlad Logigan sau Ilinca Manolache. Un bilet costă 43 de lei.

Teatrul Mic/ Pagina de Facebook

Pe marele ecran revine în acest weekend franciza horror Saw. „Saw X”, în regia lui Kevin Greutert, explorează un capitol neștiut din jocul dement al lui Jigsaw. Plasat între evenimentele din Saw I și II, un John Kramer bolnav și disperat călătorește în Mexic pentru o procedură medicală riscantă și experimentală în speranța unui leac pentru cancerul de care suferă.

John descoperă că întreaga operațiune este o înșelătorie care îi țintește pe cei mai vulnerabili. Înarmat cu un nou scop, infamul criminal în serie revine la opera sa, întorcând situația împotriva escrocilor în felul său visceral, prin capcane viclene și ingenioase, dar foarte sângeroase.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro