Sari direct la conținut

Zece lucruri pe care nu ti le spune un chirurg plastician 

HotNews.ro

Cand merg la medic pentru operatii estetice, oamenii viseaza ca viata li se va schimba radical. Dupa ani in care nu s-au putut obisnui cu felul in care arata, isi inchipuie ca o data ce isi corecteaza chirugical micile defecte, vor incepe o viata noua si vor fi perceputi altfel de cei din jur. Dupa operatie, multi dintre ei au surprize de cele mai multe ori neplacute. Ce ar trebui sa le spuna medicii inainte de interventie, aflat din articol.

1. „Sigur ca pot da ceasul inapoi, insa o sa inceapa sa bata din nou!”

Doar pentru ca dati o gramada de bani sa va dispara ridurile, nu inseamna ca nu or sa mai apara niciodata. Chiar si cea mai reusita operatie va avea nevoie de cateva retusuri dupa o perioada de timp. Orice operatie estetica are o durata medie de viata. De exemplu, implanturile mamare trebuie inlocuite o data la 10 sau 20 de ani, in functie de pacienta. In SUA, an de an, isi fac pun silicoane 300 de mii de femei, in timp ce 25 de mii merg sa si le inlocuiasca.

2. „Mai bine treceti intai pe la psihiatru.”

Atat femeile, cat si barbatii care trec sufera o astfel de interventii chirurgicale au toate sansele sa se confrunte cu probleme psihice. Multe studii facute la mijlocul anilor 90, arata ca femeile care aleg sa faca implanturi mamare sunt de doua sau de trei ori mai predispuse sa se sinucida. Altele arat ca 20% din pacientii care au suferit asemenea interventii se opresc apoi la pshihiatrie. Unii au ajuns sa nu mai iasa din casa pentru ca erau obsedati de modul in care aratau. Multi dintre cei care fac asemenea operatii spera ca apoi viata lor sa se schimbe la 180 de grade, iar cand isi dau seama ca nu se intampla nimic, isi fac rau singuri.

3. „Efecte pe termen lung? Nici vorba.”

Cum si in randul chirugilor esteticienti concurenta a devenit in ce in ce mai acerba, multi se lauda ca folosesc tehnologie de ultima ora, care are ca efect o durata de viata mai mare a operatiilor. Multi sunt fericiti sa incerce noi tehnici inainte sa cunoasca efetele pe termen lung: efectueaza unele proceduri care deja s-a demontrat ca nu sunt eficace. Acum cativa ani, ca sa mareasca sanii unor femei, cativa chirugi au incercat sa injecteze grasime din anumite parti ale corpului in sanii acestora. Cu timpul, grasimea s-a transformat in calcifieri care erau confundate cu tumori.

4. „Sa nu aveti incredere in pozele de “dinainte si dupa”operatie!”

Chirurgilor le place la nebunie sa le arate viitorilor pacienti fotografii gen “inainte si dupa” operatie. Insa acestia din urma ar trebui sa fie destul de sceptici: si medicii sunt oameni si deci pot fi subiectivi. Ar trebui sa-si dea seama ca nu le vor arata niciodata fotografii de la o interventie chirugicala nereusita. Ar fi bine daca le-ar cere fotografiile unui pacient care nu a fost asa de incantat de rezultate sau de la operatii care s-au cicatrizat urat.

5. „Traiesc de pe urma viciilor unor persoane.”

Numarul celor care pierd in greutate cu zecile de kilograme este din ce in ce mai mare. De pe urma unor ca ei traiesc bine chirurgii plasticieni. O data cu pierderea in greutate, trebuie indepartata si pielea care atarna pe gat, abdomen etc., lucru de care se ocupa tot esteticienii.

6. „Cei care au cel mai mult nevoie de operatii, vor beneficia cel mai putin de pe urma lor!” Multi oameni recurg la chirurgia plastica o data ce inainteaza in varsta. Problema este ca ca, cu cat fac mai multe proceduri, cu atat au nevoie de mai multe tratamente, care nu acopera prea bine trecerea timpului. De exemplu, fumatorii: au probleme cu circulatia la nimevul epidermei. Dupa o operatie, pielea lor poate sa moara, ceea ce duce la o cicatrizare urata, care necesita alte interventii chirurgicale. La fel si in cazul liftingurilor faciale. Daca pacientii se expun la soare, s-ar putea sa se aleaga cu cicatrici proeminente, care pot fi indepartate tot de chirurgi.

7. „Nu-i specialitatea mea!”

Doar pentru ca medicul care face operatia este chirurg plastician, nu inseamna ca este cel mai bun doctor pentru interventia pe care o face. De exemplu, cei specializati pe reconstructia unei maini nu sunt si cei mai indicati pentru un lifting facial. Inainte de a solicita o interventie, trebuie cautat un specialist. Sunati la un cabinet si intrebati care sunt operatiile pe care le fac cel mai des.

8. „Ar trebui sa va faceti mai multe griji in privinta anesteziei!”

Cei care fac o operatie se tem mai mult daca le va reusi sau nu. Ei bine, ar trebui sa fie ingrijorati in privinta administrarii anesteziei. Ar trebui sa-l intrebe pe cel care-i va opera daca va fi in sala un anestezist cu experienta.

9. „Va va costa mai mult decat credeti!”

Pretul unei operatii estetice depinde de zona in care se afla amplasat cabinetul si de renumele chirurgului. Cu toate astea, nu trebuie sa alegeti o clinica doar pentru ca practica cele mai mici preturi. O sumedenie de factori influenteaza pretul unei interventii si nu toti medicii vi le enumara de la inceput. In afara de taxa pe care o platiti chirugului, s-ar putea sa aveti nevoie de anumite medicamente si de ingrijire medicala mai indelungata. Nu uitati ca trebuie sa mai scoateti din buzunar bani si atunci cand mergeti la control.

10. „Puteti sa faceti toate aceste interventii la un pret de zece ori mai mic!”

Se stie ca o multime de cetateni straini vin in Romania sa faca anumite tratamente medicale, la preturi de zeci de ori mai mici decat in tara de origine. Printre acestea se numara si operatiile estetice. Pe foarte putini dintre ei ii intereseaza ca intr-o tara ca a noastra nu sunt foarte obisnuite procesele de malpractice. Daca operatia nu va iesi exact cum isi doreau, macar sunt multumiti ca nu au cheltuit prea multi bani pe ea.

Sursa: smartmoney.com

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro