Sari direct la conținut

Interviu HotNews.ro/ Emerich Jenei: „Mandria oltenasului Piturca ne-a dus la Euro”

HotNews.ro

Reporter : Domnule Jenei, dupa tragerea la sorti, cand ati vazut ca suntem in grupa cu Olanda si Bulgaria, ati crezut ca Romania se poate califica la Euro, cu doua etape inainte de finalul preliminariilor?

Em. Jenei: Eu eram pregatit sa sarbatoresc aceasta performanta la finalul preliminariilor si nu cu doua meciuri inainte. Dar eram convins ca vom merge la Euro, cand am vazut componenta grupei. Totusi e foarte bine ca am obtinut mai devreme calificarea, pentru ca nu vom mai avea emotii in ultimele jocuri.

Acum este important sa iesim din grupa si la cealalta tregere la sorti, la Campionatul European.

Reporter: Cum ati trait aceasta campanie de calificare?

Em. Jenei: Pana acum am fost linistit, dar la meciul de aseara am avut emotii. Credeam ca jucatorii nostri nu se vor conecta la atmosfera meciului cu un adversar mai slab. Din fericire m-am inselat, chiar daca primul gol a venit destul de tarziu.

Reporter: Care credeti ca au fost rezultele „cheie” ale acestei performante realizate de tricolori ?

Em. Jenei : Rezultele din cele doua meciuri cu Olanda, pentru ca echipa lui van Basten a fost principala noastra contracandidata la locul intai. Cu toate acestea, nu m-am asteptat sa le luam olandezilor 4 puncte din 6, dupa ceea ce ne-au facut in campania trecuta. Dar noi de data aceasta, am evoluat bine, iar ei au dat rateuri. Si aseara, Olanda a castigat greu in fata Sloveniei.

Reporter: Pana la urma ce i-a lipsit acestei generatii in campaniile anterioare ?

Em. Jenei: Maturitatea. Pe masura ce a trecut timpul, acesti jucatori tineri au crescut foarte mult din toate punctele de vedere si acum s-a creat acea omogenitate de grup.

Reporter: Ce jucatori v-au impresionat pe parcursul celor 10 meciuri din preliminarii ?

Em. Jenei Sigur, Mutu si Chivu sunt fotbalistii exponentiali ai acestei generatii. Dar dupa parerea mea si ceilalti jucatori din echipa nationala au evoluat foarte bine, unii depasindu-si chiar conditia.

Reporter: Victor Piturca a fost la Steaua atat elevul cat si secundul dumeavoastra. Credeati atunci ca are calitati pentru a ajunge un mare antrenor ?

Em. Jenei Sigur. Eu am simtit de la bun inceput acest lucru. Ca jucator era extrem de intelept si pricepea foarte bine tot ceea ce se intampla pe teren.

Apoi cand mi-a fost secund la Steaua, am observat ca este foarte autoritar, plus ca avea acea mandrie specifica de „oltenas”. Poate la acest capitol, Piturca ar trebui sa se mai slefuiasca pentru ca prea nu este dispus sa accepte compromisurile. Si in fotbal mai trebuie sa faci si asa ceva, cand lucrezi cu vedete. Dar pana la urma, mandria lui de „sudic” ne-a dus la Euro.

Reporter : Ce reprezinta pentru viitorul fotbalului romanesc aceasta calificare ?

Em. Jenei O mare bucurie pentru ca aceasta generatie s-a maturizat in sfirsit si este capabila sa faca si alte performante.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro