Sari direct la conținut

Inca un indezirabil demis din Ministerul Justitiei

HotNews.ro

Seful Corpului de Control al ministrului Justitiei, Paul Dumitriu, a fost demis. Dumitriu a fost instiintat inca de luni de un consilier al lui Tudor Chiuariu, fara a i se aduce insa la cunostinta si o justificare pentru aceasta decizie. Paul Dumitri a declarat pentru HotNews.ro ca inca de acum trei zile i-a fost retras si dreptul de semnatura.

In locul lui Dumitriu, la sefia Corpului de Control a fost numit un procuror de la DNA Bacau – Gheorghe Manuel Humulescu.

„Decizia a fost luata dupa ce am cerut sesizarea organelor de urmarire penala legat de neregulile constatate la concursul de angajare la Administratia Nationala a Penitenciarelor”, a mai spus Dumitriu.

„La 25 aprilie am depus la cabinetul ministrului materialul privind neregulile grave constatate la acel concurs. Nu mi s-a dat nici un raspuns, iar inistrul mi-a transmis, printr-un consilier, ca nu putem sa ne substituim organelor penale”, spune Dumitriu.

Intr-un comunicat al ministerului Justitiei se arata ca decizia a fost luata dupa ce s-a constat „precaritatea actelor de control efectuate sub conducerea domnului Dumitriu”.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro