Sari direct la conținut

De astazi circula 36 de Trenuri ale Zapezii

HotNews.ro

Noul mers al trenurilor, care va fi valabil pana la 13 decembrie 2008, a intrat in vigoare astazi. Noul mers al trenurilor aduce 36 de Trenuri ale Zapezii, garnituri suplimentare care fac legatura cu statiunile de la munte, dar si cu alte zone de interes turistic din tara.

Potrivit Antena 3, fata de anii trecuti, reteaua de Trenuri ale Zapezii a fost extinsa pentru a face legatura cu mai multe zone de interes turistic. Trenurile Zapezii vor circula pana in luna februarie. Noile rute unesc Brasovul de Craiova, Suceava si Clujul sau Vatra Dornei de Iasi.

Tinerii cu varsta de pana la 26 de ani beneficiaza de o reducere de 20% in timpul saptamanii, iar grupurile mai mari de 10 persoane, de o reducere de un sfert din pretul calatoriei.

Potrivit noului mers al trenurilor, CFR Calatori va introduce, incepand de anul viitor, 1.600 de trenuri cu rang superior, internationale si personale. Anul viitor circula aproximativ 1.600 de trenuri, dintre care 200 de trenuri de rang superior, 75 de trenuri internationale si 1.330 de trenuri personale, urmand sa fie mentinute si trenurile traditionale, care au o piata formata. In plus, vor exista legaturi directe cu Budapesta, Sofia, Praga, Viena, Belgrad, Venetia, Munchen, Istanbul, Moscova, Salonic si Chisinau.

CFR Calatori introduce si trenurile cadentate (cu plecari la intervale fixe). Garniturile vor pleca din doua in doua ore spre Pitesti si din patru in patru ore spre Craiova, urmand ca, incepand din 2009, sistemul sa fie introdus si pe alte rute. Brosura „Mersul Trenurilor de Calatori in perioada 2007-2008” poate fi achizitionata la pretul de 9 lei de la ghiseele statiilor si agentiilor de voiaj din toata tara.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro