Sari direct la conținut

Radu Berceanu il contrazice pe Vasile Blaga: Romania nu are nevoie de un nou acord cu FMI

HotNews.ro

¬Un nou acord cu Fondul Monetar International nu este necesar pentru Romania, intrucat are prioritate implementarea actualului memorandum cu institutia financiara internationala, a afirmat, luni, ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, citat de Agerpres.

„Nu cred, eu cred ca trebuie sa vedem cu acordul asta (cu FMI – n.red) in perioada imediat urmatoare cum reusim sa-l implementam si dupa aceea sa purtam discutia asta. Nu stiu daca a fost o discutie sau doar e asa o idee”, a declarat Berceanu, inaintea sedintei conducerii centrale a PDL.

La randul sau, prim-vicepresedintele PDL Adriean Videanu a declarat, dupa ce a fost intrebat daca stia despre situatia economica a Romaniei inca de la inceputul anului 2009: „E un lucru discutabil. Depinde de nivelul de informare al fiecaruia. Situatia din fiecare tara este una evolutiva. Dupa cum ati vazut, previziunea la nivel mondial s-a schimbat in cateva luni”.

Ministrul Administratiei si Internelor, Vasile Blaga, afirmase, duminica, la un post de televiziune, ca Guvernul stia din ianuarie 2009 ca Romania se afla intr-o situatie dificila, dar nu a luat masurile necesare: Am stiut ca Romania se afla intr-o situatie dificila, delicata, in ianuarie 2009. Puteam sa luam masurile de austeritate de atunci, dar nu am considerat necesar. Eu, personal, regret ca nu am luat aceste masuri de atunci”.

Vasile Blaga a adaugat si ca Romania are nevoie de un nou acord cu FMI: „Personal, cred ca Romania are nevoie de un nou acord cu Fondul Monetar International, iar un nou acord cu FMI poate insemna si un nou imprumut.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro