Sari direct la conținut

VIDEO Europa impotriva austeritatii: greva generala in Spania si Portugalia, proteste violente in Italia

HotNews.ro

UPDATE 23:25 Sute de mii de manifestanti au protestat pe strazile din Madrid, miercuri seara, dupa o zi de greva generala impotriva politicii de austeritate a guvernului de dreapta, a reducerilor bugetului pentru sanatate sau educatie si a cresterii cotei TVA. Politistii i-au dispersat pe protestatarii adunati in apropierea Camerei Inferioare a Parlamentului.

Manifestantii impotriva austeritatii au fost mai putin numerosi in alte tari: 5.000 de protestatari in Atena, cateva mii in orasele italiene Torino, Roma si Milano, in Franta la Paris sau la Lisabona unde politistii au intervenit cu bastoane in fata Parlamentului Portugaliei.

UPDATE 15:20 O greva de patru ore si manifestatii se derulau miercuri in intreaga Italie, la apelul principalei confederatii sindicale, CGIL, in cadrul zilei europene impotriva austeritatii.

Protestele au fost marcate de incidente violente la Milano si Torino. Un politist a fost grav ranit la Torino si alti cinci usor raniti in ciocnirile dintre manifestanti si fortele de ordine.

Ciocnirile cele mai serioase au avut loc in fata sediului departamental, unde un grup de autonomisti au batut un politist, spargandu-i casca si rupandu-i o mana.

La Milano, ciocnirile s-au produs in special in zona garii Porta Genova unde studentii au aruncat cu pietre si sticle in fortele de ordine care incercau sa-i disperseze.

La Napoli, aproximativ 300 de studenti au ocupat pentru scurt timp mai multe peroane ale garii centrale si au aruncat petarde si fumigene, scandand: „Ocupati orasul”, „Nu va atingeti de viitorul nostru”.

UPDATE 14:50 Politia a dispersat cu lovituri de bastoane si cu tiruri de gloante de cauciuc, in aer, manifestantii adunati in centrul Madridul.

Noile ciocniri au aparut in momentul in care manifestantii au ajuns la un cordon de politisti care blocau accesul spre piata Cibeles.

Incidente au izbucnit miercuri la Madrid in momentul in care politia a incerca sa disperseze cateva sute de manifestanti care blocasera o artera din centrul orasului, in cadrul unei zile de greva generala impotriva austeritatii, relateaza AFP.

In centrul Madridului este amplasat un important dispozitiv de politisti, iar un grup de tineri se adunase inca de dimineata, blocand mai multe strazi.

Pe Gran Via, una dintre arterele centrale din capitala spaniola, politistii au intervenit pentru a dispersa manifestantii, impingandu-i spre trotuare. Cel putin trei persoane au fost arestate.

www_server_root = ‘http://worker.contentchannel.ro/player’; if(typeof flowplayer == ‘undefined’) { document.write(”); } var domain = document.domain; var domain_split = domain.split(‘.’); var cHannel_domain = domain_split[domain_split.length-2] + „.” + domain_split[domain_split.length-1]; document.write(unescape(„%3Cscript src=’http://worker.contentchannel.ro/player/singleplayer_max/59eaa91ebe1375663a1493ad3f832f13/”+ cHannel_domain +”‘ type=’text/javascript’%3E%3C/script%3E”)); content channel

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro