Sari direct la conținut

Grecia va acorda permise de sedere cetatenilor straini care investesc in imobiliare

HotNews.ro

Grecia a anuntat luni ca va acorda permise de sedere cetatenilor straini care cumpara sau inchiriaza imobile cu o valoare mai mare de 250.000 de euro, intr-un efort de a relansa acest sector in berna si de a-si extinde clientela turistica, scrie AFP.

Votata saptamana trecuta de parlament, aceasta masura, ceruta de decenii de reprezentantii sectorului imobiliar, raspunde unei puternice cereri din partea clientilor chinezi, rusi si arabi, a afirmat intr-o conferinta de presa un oficial al ministerului de Interne, Angelos Syrigos.

Deja in vigoare in alte tari europene cu destinatie turistica, precum Ungaria, Portugalia sau Spania, acest regim va permite investitorilor sa scape de complicatele proceduri birocratice care franeaza intrarea in spatiul Schengen.

Valid timp de cinci ani, cu posibilitatea de a fi reinnoit, permisul va fi acordat cumparatorului, sotului/sotiei si copiilor. El va permite detinatorilor sa calatoreasca liber pentru sejururi de pana la trei luni in spatiul Schengen, dar nu ofera drept de munca.

„In sfarsit, piata imobiliara va putea iesi un pic din paralizie”, a reactionat presedintele federatiei patronilor imobiliari, Stratos Paradias.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro